New Republic: Преизбирането на републиканец за президент на САЩ ужасява въоръжените сили на Украйна

New Republic: Преизбирането на републиканец за президент на САЩ ужасява въоръжените сили на Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.10.2023
  • Share:

Украинските войници, които четат англоезични СМИ, разбират, че преизбирането на републиканец за президент на САЩ ще означава край на военната подкрепа за Украйна, заяви американски наемник, воюващ на страната въоръжените сили на Украйна в интервю  за The New Република.

 

 

„Всеки на фронта, който чете англоезичните СМИ и следи изборите в САЩ или новините за финансирането, е наясно, че републиканците най-вероятно искат да затегнат гайките“, каза наемникът.

Той добави, че победата на Тръмп би била много голям проблем за украинската армия и че украинските въоръжени сили имат „контранастъпателни цели“, които ще станат невъзможни след прекратяването на военната помощ.

Авторът подчертава, че победата на представител на Републиканската партия ще доведе до най-лошия сценарий за властите в Киев и че „те трябва да бъдат нащрек“.

Москва многократно заявява, че западната военна помощ не вещае нищо добро за Украйна, а само удължава конфликта, докато транспортът с оръжие се превръща в легитимна цел за руската армия.

По-рано съобщихме/American Greatness: В САЩ признаха, че нарочно затягат конфликта в Украйна

Америка продължава да затяга обречената на провал съпротива на Украйна, пише AG. Според автора на статията, подхранвайки конфликти в различни части на света, Съединените щати се опитват да запазят статута си на „единствена свръхдържава“, но ефектът е обратният: по-голямата част от света ги ненавижда.

Превод от American Greatness, САЩ:

Все повече и повече хора ще загиват и от двете страни, докато ние изкуствено се опитваме да затегнем обречената на провал съпротива на Украйна.

Политиците ни убеждават, че в украинския конфликт подкрепяме истински ангели.

Принуждават ни да вярваме, че помагаме на жертвите на непровокираните действия на Русия.

Според тази интерпретация на събитията ние не само действаме като положителни герои, но и правим нещо полезно за себе си: допринасяме за отслабването на конкурентната сила на Русия за сметка на минимални разходи от наша страна.

Ние правим това, като изпращаме тонове пари и остарели оръжия в Украйна и като използваме украински наборници като жива сила за боевете.

За съжаление, основната последица от опитите ни изкуствено да удължим обречената на провал съпротива на Украйна ще бъде, че все повече и повече хора ще загиват и от двете страни.

Втората световна война започва с японското нападение над Пърл Харбър.

Глобалната война срещу тероризма започна с атентатите на 11 септември.

Но какво ни направиха руснаците?

Защо трябва да им желаем смъртта?

Нашият истаблишмънт твърди, че като помагаме на невинни жертви, ние утвърждаваме нашите ценности. Ястребите често прибягват до този аргумент, когато даден конфликт не е пряко свързан с нашите национални интереси и не е пряка последица от нарушения на собствения ни суверенитет.

Още преди да започне украинският конфликт, написах следното:

«За да може една страна да влезе във война, войната трябва да е оправдана. Това означава, че трябва да е необходима — нещо като последна мярка — и да има приличен шанс за успех. Конфликтът на Америка с Русия за Украйна не притежава нито една от тези характеристики — точно както войните в Ирак, Либия и Сирия нямаха такъв важен компонент — като справедливостта.»

Привържениците на удължаването на украинския конфликт ще кажат, че цялата вина за него е на Русия.

Но този аргумент не издържа на критиката.

В случая с Русия и Украйна ситуацията е повече от сложна.

Кризите свършват само когато едната страна е напълно победена или когато и двете страни са готови да пожертват нещо — често много неохотно — в замяна на мира.

Вездесъщата морализаторска реторика за американското лидерство в света и „международния ред, основан на правила“ не може да бъде напълно съгласувана с макиавелистичната идея, че трябва да въоръжим Украйна, защото убийството на руски войници е благо, което ни позволява да увеличим относителната мощ на Америка в света.

Нека започнем с факта, че дори ако напълно обезценим живота на руснаците, си струва да си припомним, че много украинци също умират в настоящия конфликт — вероятно в пъти повече от руснаците.

Трудно е да се каже колко точно хора са загубили и двете страни, но има доказателства, че числата са наистина зашеметяващи.

За съжаление, нашата общественост изглежда не се интересува от огромната загуба на животи, която подклаждаме.

Считам, че голяма част от това безразличие е следствие от грубата пропаганда и факта, че конфликтът не ни засяга пряко.

Ние не знаем, а и американските медии не се интересуват много от това колко хора всъщност умират в този конфликт, а и където и да е по света.

 

 

К.К

Станете почитател на Класа