Русия обвини САЩ за избиването на стотици цивилни в болница в Газа

Русия обвини САЩ за избиването на стотици цивилни в болница в Газа
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.10.2023
  • Share:

Заместник-председателят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев нарече нападението срещу болница в ивицата Газа чудовищно военно престъпление, за което САЩ носят отговорност, предаде ТАСС.

 

"Чудовищното нападение срещу болница в ивицата Газа е, разбира се, военно престъпление. И крайната отговорност за него носят тези, които цинично правят пари от войни в различни страни и на различни континенти. Които безмислено разпределят колосални пари за оръжия, зареждайки техния военно-промишлен комплекс. Които измамно говорят за глобалната си мисия да защитава демократичните ценности. Съединените американски щати", написа той в канала си в Телеграм.

По-рано арабските медии съобщиха за експлозии в централните райони на Газа, в резултат на които една от местните болници беше разрушена. Според телевизионния канал Al Hadath причината за инцидента може да е удар на израелските военновъздушни сили. В резултат на удара по последни данни на телевизионния канал Al Arabiya броят на загиналите и ранените надхвърли 800. Израел отрича обвиненията и от своя страна обвини екстремистката групировка "Ислямски джихад" за убийството на стотици цивилни.

Станете почитател на Класа