Руската ПВО е прехванала и унищожила 28 украински дрона

Руската ПВО е прехванала и унищожила 28 украински дрона
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    18.10.2023
  • Share:

Руските системи за противовъздушна отбрана са прехванали и унищожили 28 украински безпилотни самолета над територията на Белгородска и Курска област и над Черно море, съобщи руското министерство на отбраната, цитирано от ТАСС, предаде БТА.

 

 

"Тази нощ беше осуетен опитът на киевския режим да извърши терористична атака срещу обекти на територията на Руската федерация с помощта на безпилотни самолети. Дежурните средства за противовъздушна отбрана над Белгородска и Курска област и акваторията на Черно море прехванаха и унищожиха 28 украински безпилотни летателни апарата", заявиха от министерството.

Решението на САЩ да доставят на Украйна тактически ракети АТАКМС (Army Tactical Missile Systems, ATACMS) е много груба грешка и ще има сериозни последици, заяви междувременно руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов, цитиран от Ройтерс.

"Решението на Белия дом да изпрати на украинците далекобойни ракети е крайно груба грешка. Последиците от тази стъпка, която беше умишлено скривана от обществеността, ще бъдат от най-сериозно естество. Вашингтон поддържа методично курс към пълно прекъсване на двустранните отношения", каза дипломатът, цитиран от ТАСС, коментирайки доставките от американска страна на ракети с голям обсег АТАКС на киевския режим.

Станете почитател на Класа