В телефонен разговор с Пашинян Путин приветства споразумението за Нагорни Карабах

В телефонен разговор с Пашинян Путин приветства споразумението за Нагорни Карабах
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.09.2023
  • Share:

В изявление на Кремъл се отбелязва, че "тези преговори ще се проведат с посредничеството на ръководството на руския мироопазващ контингент"

 

 

В телефонен разговор с арменския премиер Никол Пашинян днес руският президент Владимир Путин приветства споразумението за пълно прекратяване на военните действия в Нагорни Карабах, постигнато според него с участието на руските миротворци в областта, предаде ТАСС, като се позова на Кремъл.

"Путин отбеляза със задоволство, че е възможно да се преодолее острата фаза на конфликта, и приветства постигнатото с активното участие на руски миротворци споразумение за пълно прекратяване на военните действия и провеждане на преговори между представители на Баку и Степанакерт на 21 септември", съобщи пресслужбата на руското президентство.

В изявлението се отбелязва, че "тези преговори ще се проведат с посредничеството на ръководството на руския мироопазващ контингент".

Преди това от пресслужбата на арменското правителство съобщиха накратко: "Министър-председателят Никол Пашинян проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин. Обсъдена бе ситуацията в Нагорни Карабах. Събеседниците засегнаха и въпроси от двустранния дневен ред на Армения и Русия."

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа