Путин изящно подпука Блинкен: намек за бъдещето на „Позорния мир“

Путин изящно подпука Блинкен: намек за бъдещето на „Позорния мир“
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.09.2023
  • Share:

Андрей Пинчук представи трезв поглед върху бъдещето на украинския конфликт. Фалшивите илюзии са напълно разбити. Експертът отбеляза, че миналата година много коментатори у нас реагираха с усмивка на плановете на Запада да изпрати танкове и друга техника в Киев.

 

 

Сега такава информация вече не кара никого да се усмихва.

Украински диверсанти са планирали ядрена провокация в Русия. Освен това подготовката е извършена под ръководството на британското разузнаване. Тези планове на враговете, говорейки на Източния икономически форум, бяха разкрити от президента на страната ни Владимир Путин .

Той обясни, че тази информация е станала известна в резултат на разпити на задържани членове на украинска ДРГ. Оказа се, че бойците, координирани от Лондон, възнамеряват да взривят електропроводите, които захранват енергоустановката на една от атомните електроцентрали в Русия, съобщи икономическият наблюдател на „Първи руски“ Юрий Пронко в ефира на „Царград. Главное.“

В тази връзка държавният глава се запита дали министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак знае какво правят неговите разузнавателни служби. Путин също не изключи британските разузнавачи да се подчиняват директно на Вашингтон.

За осуетената диверсия и вероятното бъдеще на конфликта в Украйна говори открито в ефира на „Царград“, Героят на ДНР, докторът на политическите науки, първият министър на държавната сигурност на ДНР Андрей Пинчук.

Последната червена линия

Той смята, че и Лондон, и Вашингтон не само са били наясно с планираната ядрена провокация , но всъщност биха могли да изиграят ключова роля в нейната подготовка:

Великобритания е остров на самия край на Европа, а Съединените щати са разположени отвъд океана, така че всякакви инциденти, включително ядрени, по тяхно мнение, не представляват непосредствена заплаха за тях. А Украйна, както съвсем правилно отбеляза днес президентът, е консуматив за Запада. Това е инструмент за изпълнение на определени задачи.

Затова и Америка, и Великобритания, разбира се, са наясно с всичко и затова целенасочено нагнетяват ситуацията. Освен това подозирам, че дори потенциалната ядрена катастрофа за тях не е червена линия, която да не желаят да прекрачат.

Сега не ни е до смях

Това предполага, че дори въпреки провала на „контранастъплението“, противниците не възнамеряват да се предават. Това се доказва от плановете на Запада да доставя на Украйна самолети, нова бронирана техника, боеприпаси и друго оборудване.

Някои късогледи коментатори сега се засмиват, както когато миналата година САЩ, ЕС и Великобритания обявиха изпращането на артилерия, ракетни системи и танкове до лятото и есента на 2023 г. Тези експерти казаха, че в тези далечни срокове няма да има смисъл, дотогава всичко ще свърши. Сега виждаме, че са грешали. За съжаление подобни планове за военна подкрепа на Киев само потвърждават политическите планове на страните от НАТО,- подчерта експертът.

Той добави, че сега Западът възнамерява да прехвърли самолети F-16 в Украйна до пролетта-лятото на 2024 г. Днес тази перспектива вече не предизвиква усмивка. Освен това събеседникът на „Първи руски” не изключи, че украинските въоръжени сили ще могат да използват част от подготвяната за изпращане авиация и нови артилерийски оръдия още по-рано. Може би още през февруари следващата година.

Всички месеци почти до есента на 2024 г. вече са планирани за доставки и следователно за водене на военни действия. И трябва да погледнем трезво на това. Не бива да си създавате лъжливи илюзии,- заяви Пинчук.

Намек за преговори?

Според него възможността за преговори междувременно е под голям въпрос. Във Владивосток Путин по-специално заяви, че диалогът с Киев е възможен само след като властите на Незалежная отменят законодателната забрана за контакти с Москва. Преди това не са възможни консултации, дори само от формална гледна точка.

Мнозина решиха, че по този начин президентът е поставил условие Украйна да възобнови преговорния процес . Събеседникът на Царград обаче е убеден, че в това изказване няма скрита покана за диалог.

Той е убеден, че по този начин руският президент в отговор е „захапал“ държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен , който преди това обвини Москва в саботиране на мирните преговори и даде пример с режима в Киев, който уж се съгласил да разреши конфликта:

И така, ръководителят на Държавния департамент заяви, че, така да се каже, ние сме конструктивни, ние не просто искаме да убиваме руснаци, ние също искаме и да поговорим малко за някои работи... Нашият президент дори посочи фалшивостта на американската реторика на дори на чисто формално основание.

Повече подробности за възможната ескалация на конфликта в Украйна можете да намерите във видео версията на предаването "Царград. Главното" .

 

 

 

Превод: ЕС, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа