Слабото място на руската армия

Слабото място на руската армия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    20.09.2023
  • Share:

Тежката техника е слабо място на руските окупационни войски. Доказателство за това е фактът, че Руската федерация извежда от складовете си оборудване, което е престояло половин век.

 

 

Врагът обаче скоро ще покаже слабост и в артилерийските снаряди, пише агенция УНИАН, позовавайки се на украински военни експерти.

"Руснаците губят контрабатарейната битка от нас, те изстрелват два пъти повече снаряди, отколкото може да произведе военната им индустрия. Руската федерация може да произвежда 1,5 милиона снаряда годишно, тоест те могат да изстрелват 4100 снаряда на ден, но те изстрелват до 10 хил. Тези резерви, които имаха - 15-20 млн. снаряда в началото на войната, са на изчерпване, защото имаше дни, в които окупаторите изстрелваха по 80 хил. на ден по цялата линия на фронта“, каза военни анализаторът Алексей Гетман пред FREEДОМ.

Той припомни и срещата между руския президент Владимир Путин и лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, на която беше договорено Пхенян да достави снаряди на Москва.

"Калибрите на артилерията в Северна Корея съвпадат с калибрите в Руската федерация в много аспекти, тъй като Съветският съюз някога помогна на тази страна, по-специално прехвърли артилерия. Сега в Северна Корея има до 50 хиляди единици артилерийски оръдия“, отбеляза експертът. В същото време Гетман заяви, че броят на вражеските обстрели по цялата фронтова линия е намалял 5-7 пъти.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред световните лидери, събрали се в Ню Йорк за Общото събрание на ООН, че Русия се опитва да манипулира недостига на храна в световен мащаб, за да накара международната общност да признае земите, които е заграбила от Киев. "Украйна прави всичко възможно да гарантира, че след руската агресия никой в света няма да дръзне да нападне която и да било държава. Окупаторът трябва да се върне на собствената си земя", заяви Зеленски.

Станете почитател на Класа