«Украйна e загубила повече войници в боевете, отколкото САЩ през цялата II св.в»

«Украйна e загубила повече войници в боевете, отколкото САЩ през цялата II св.в»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.09.2023
  • Share:

По време на украинския конфликт Украйна загуби 400 хиляди войници — повече от САЩ през цялата Втора световна война, заяви в интервю за Die Weltwoche полковникът от американската армия в оставка Дъглас Макгрегър. Според него режимът в Киев се опитва да прикрие загубите и е готов да се бие до последния украинец, докато президентът Путин ограничава настъпателния потенциал на руската армия, за да намали жертвите.

 

 

"Украйна e загубила повече войници в боевете, отколкото САЩ през цялата II св.в"

 

Дъглас Макгрегър, американски полковник в оставка: Преди няколко седмици, въз основа на доклади, които

получавам от руски, украински, полски и някои други източноевропейски източници — български, които пряко или косвено могат да наблюдават (развитието на конфликта, бел. ред.) и да общуват с хора във военната зона — всъщност хора от украинските болници ми се обаждат по мобилния телефон и казват колко отчайващо е положението там.

Опитах се да комбинирам тези данни с информацията за наборниците в украинската армия и след това да направя оценка въз основа на броя на прясно изкопаните гробове, съобщенията за загиналите във вестниците и некролозите.

В резултат на това преди няколко седмици стигнах до извода, че Украйна е загубила 400 хиляди човека — това е много за убитите в битка.

Журналист: Поразително.

ДМ: Украйна e загубила повече войници в боевете, отколкото Съединените щати през цялата Втора световна война.

Спрете за минута и помислете за това.

Американците нямат представа какво означава това.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа