«Американските военни складове са празни, Киев застрашава националните интереси на САЩ»

«Американските военни складове са празни, Киев застрашава националните интереси на САЩ»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.09.2023
  • Share:

Наред с други аспекти, има чисто практически причини, поради които Съединените щати трябва да променят курса си и да възприемат нова, реалистична политика по отношение на Украйна, пише американското издание 19FortyFive.

 

 

"Американските военни складове са празни, Киев застрашава националните интереси на САЩ"

 

 

През първата година и половина на конфликта Вашингтон предостави на Киев над 2 милиона артилерийски снаряда, хиляди танкове и други бронирани машини, както и десетки хиляди зенитни и противотанкови ракети.

Ако е имало някакъв резерв в американските складове, той отдавна се е изпарил.

Въпреки че Съединените щати започнаха отново да разширяват промишления капацитет, за да стимулират производството на оръжия и боеприпаси, ще минат години, преди търсенето да настигне предлагането.

Факт е, че за да осигури на Украйна всичко необходимо, Америка ще трябва да намали собствения си военен потенциал, което означава, че ще пострада националната сигурност.

Освен това, колкото по-дълго се проточи един конфликт, толкова по-голям е рискът от непредвидени последици, които биха могли да ескалират — независимо дали от грешки, погрешни изчисления или грешки в преценката на една или друга страна, пише изданието.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа