The Еconomist разкри програмата за убийства на Киев

The Еconomist разкри програмата за убийства на Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.09.2023
  • Share:

През 18-те месеца на конфликта, Киев организира убийството на десетки хора, пише британският The Economist . Сред тях са ръководителят на село Велики Бурлук Евгений Юнаков, Михаил „Гиви“ Толстих, Арсен „Моторола“ Павлов, бившият ръководител на ДНР Александър Захарченко, Дария Дугина и много други.

 

 

Политиката на системни убийства се провежда в Украйна поне от 2015 г., когато за тази цел беше създаден специален 5-ти отдел на СБУ. Валентин Наливайченко, който по това време оглавяваше СБУ, открито признава: политическото ръководство на страната реши, че „политиката на лишаване от свобода на колаборационистите не е достатъчна“ и, по думите им, в страната няма достатъчно затвори за тях.

СБУ не е единствената структура в Украйна, която се занимава с терористични убийства: тя си сътрудничи с Главното разузнавателно управление и други специални служби. В същото време най-резонансните операции са разрешени лично от Зеленски, отбелязва вестникът.

Прави впечатление, че често убийствата изобщо нямат ясна цел. Украински източници, интервюирани от The Economist, отбелязват ниската ефективност на убийството на „пропагандистите на средно ниво“, тъй като, според тях, има много от тях в Русия.

Освен това, бивш офицер от украинското разузнаване каза пред изданието, че кампанията за убийства „се ръководи от импулс, а не от логика“. Киев организира някои убийства просто „за да повдигне настроението на обикновените украинци“. Сред тях е например смъртта на бившия командир на руската подводница Станислав Ржицки.

Тук е необходимо да се коментира: Ржицки, и това беше подчертано от близките му и потвърдено от обективни данни, не е участвал в СВO нито един ден. Той е подал оставка още през 2021 г. и оттогава като командир на кораб в никакви бойни походи не е участвал. Така Киев уби напълно незамесен човек.

 

Станете почитател на Класа