Разработчик: БМП-3 унищожава леката техника на ВСУ с един изстрел

Разработчик: БМП-3 унищожава леката техника на ВСУ с един изстрел
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.09.2023
  • Share:

«Курганмашзавод»: БМП-3 унищожава украинската лека бронирана техника с един изстрел

 

 

Разработчик: БМП-3 унищожава леката техника на ВСУ с един изстрел

 

Руската БМП-3, благодарение на мощното си оръдие, унищожава с един изстрел украинските бойни машини на пехотата и бронетранспортьорите, заяви Роман Хромов, заместник-изпълнителен директор на «Курганмашзавод» (част от холдинга «Високоточни комплекси») — компания от държавната корпорация «Ростех»).

„100-милиметровият осколочно-фугасен снаряд «Вишня» при директното попадение по цел като БМП-2 или БТР води до пълното й унищожаване“, уточни той.

Оръжейната система БМП-3, отбеляза Хромов, напълно се доказа в зоната за специални операции, като се вземат предвид всички видове използвани боеприпаси, както 30-мм, така и 100-мм, включително осколково-фугасния снаряд «Вишня» и управляемите ракети «Аркан».

Той добави, че ПТРК „Аркан“ от своя страна позволява ликвидирането на противниковите танкове, но неговата ефективност зависи от това коя проекция на украинската бойна машина е паразена.

„Този ​​тип противотанков изстрел, 100-милиметровата ракета «Аркан», според военните, успешно поразява противниковите бронирани машини“, уточни Хромов.

БМП-3 е разработен и се произвежда масово в «Курганмашзавод», предназначен е както за общовойскови бой, така и за изпълнение на специални мисии.

Машината разполага с мощна оръжейна система, включително 100-милиметрова пускова установка за оръдия, оборудвана е с автоматизирана система за управление на огъня.

БМП-3 развива скорост на сушата до 70 километра в час, а във вода — до 9,5 километра в час.
Общата маса на бойната машина без допълнителната защита е 19 тона. БМП-3 може да се транспортира със самолети и десантни кораби.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа