Тръмп ще пропусне президентските дебати на 23 август

Тръмп ще пропусне президентските дебати на 23 август
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    22.08.2023
  • Share:

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че няма да участва в дебата на Републиканската партия в сряда, според публикация в неговия Truth Social.
„Новото проучване на CBS, току-що излязло, показва, че съм водещ в полето с легендарните 62%. Обществото знае кой съм и какво успешно президентство имах, с енергийна независимост, силни граници и военни, най-големи данъчни и регулаторни съкращения, липса на инфлация, най-силната икономика в историята и много повече. Затова няма да участвам в дебатите!" заключи Тръмп.
Последното проучване на CBS и YouGov показа, че бившият президент вече има най-голяма преднина пред съперниците си на фона на последните му обвинения: 62% от респондентите казаха, че биха гласували за Тръмп като кандидат за президент. Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис е втори с 16%.
По-рано The New York Times съобщи, близки до Тръмп, че той планира да пропусне първия дебат на своята партия на 23 август и че вместо това може да бъде публикувано онлайн интервю с Тъкър Карлсън.
Следващите президентски избори ще се проведат в Съединените щати през ноември 2024 г. Настоящият президент Джо Байдън обяви кандидатурата си за преизбиране през април.

Станете почитател на Класа