Командващият ВВС на Украйна: Един украински самолет е атакуван едновременно от 9 руски веднага след излитане

Командващият ВВС на Украйна: Един украински самолет е атакуван едновременно от 9 руски веднага след излитане
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    22.08.2023
  • Share:

Украинските самолети са под заплаха от атака веднага след излитане от летището, заяви командващият Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна ген. Микола Олешчук. Според него един украински самолет е атакуван едновременно от до 9 руски.

 

 

 

Олешчук също така заяви, че обсегът на поразяване на руските самолети е над 200 километра. „Самолетът на врага е на разстояние повече от 200 км, а нашият самолет е на 20 километра. Така че нямаме време да излетим от базата и нашият самолет вече е в зоната на поразяване на вражеския самолет. Искам да информирам обществеността, че нашите самолети ще бъдат атакувани“, заяви ген. Олешчук.

Подобни признания зачестяват от високопоставени украински военни ръководители пред украинските медии.

За украинските войски става все по-трудно да прехващат и свалят руски ракети и дронове,заявипреди дни говорителят на Военновъздушните сили (ВВС) на Украйна Юрий Игнат пред радио „Свобода“. Снарядите, изстреляни от силите на Москва, са способни да променят курса си за секунди, като по този начин стават „невидими“ за противовъздушната отбрана на Украйна, призна той.

Снарядите „постоянно променят курса си“, обясни Игнат и добави, че украински военнослужещ от противовъздушната отбрана едва може да „напише три думи“, за да опише траекторията на идващата ракета, преди тя вече да се е променила. „След това отново променя посоката си, и отново, и отново“, каза той.

В един такъв случай руските ракети прелетяха до най-западната Лвовска област на Украйна, преди да се върнат и да ударят военно летище в Хмелницка област в центъра на страната. Освен това в един момент руска ракета „може да изчезне от радарите и да стане невидима за радиолокаторите за определен период от време“, посочи той.

Според говорителя на ВВС на Украйна руските дронове сега също „се въртят в кръг“, за да накарат украинската противовъздушна отбрана да загуби следите им.

 

 

Видео: https://twitter.com/i/status/1693009335188938769

Станете почитател на Класа