Дъглас Макгрегър: Тактиката на Путин да накара украинските войници да се предадат работи

Дъглас Макгрегър: Тактиката на Путин да накара украинските войници да се предадат работи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.07.2023
  • Share:

Тактика, въведена от руския президент Владимир Путин, кара украинските войници да са по-склонни да се предават на руските военни, заяви Дъглас Макгрегър, бивш главен съветник на Пентагона и пенсиониран полковник от американската армия, пише Sputnik

По този начин президентът се държи подчертано сдържано спрямо Киев, а руските военни следват примера му и се отнасят по същия начин с украинските пленници, отбелязва Макгрегър.

„Според мен може да се заключи, че Путин проявява забележителна сдържаност. Почти всеки друг там би бил просто вбесен от начина, по който се отнасяме с руснаците“, казва анализаторът.

Според него Русия се отнася добре с пленените украинци, а когато новата територия премине под контрола на руската армия, там пристигат конвои с провизии, лекарства и необходими вещи. Това кара украинските войски да започнат доброволно да слагат оръжие, казва той.

От февруари 2022 г. Русия продължава специалната военна операция в Украйна в отговор на молбата на Донецката и Луганската народни републики, признати преди това от Москва за суверенни държави, за помощ в условията на геноцид от страна на Киев.

Станете почитател на Класа