В Конгреса на САЩ разговаряха за извънземните

В Конгреса на САЩ разговаряха за извънземните
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.07.2023
  • Share:

Бивш офицер от американското разузнаване заяви пред комисия на Конгреса на САЩ, че властите крият доказателства за съществуването на извънземни, съобщиха световните осведомителни агенции.

 

 

 

От десетилетия съществува програма за откриване и изучаване на НЛО, обяви бившият член на американското разузнаване Дейвид Гръш на изслушване в Комисията по надзор и отчетност на Камарата на представителите.  „Като част от задълженията си научих, че има програма, насочена към възстановяване на останките от неидентифицирано устройство и анализирането му, за да се разбере неговата функция“, каза бившият шпионин и добави: „Взех решение, базирайки се на данните, които събрах, повече да не мълча и да съобщя за това нагоре по йерархията, както и на няколко членове на общата инспекция“.

Бившият агент, притиснат с въпроси по време на изслушването, посочи, че не може да дава публично допълнителни подробности относно класифицирана информация. Според него правителствата в САЩ крият информация не само от обществеността, но и от Конгреса.

Гръш призна, че му е бил отказан достъп до програми за работа с НЛО, но той лично е разговарял с официални лица, които са били наясно с наличието на летящи обекти от „нечовешки“ произход. В някои от тези обекти е бил открит „биологичен материал“. „Това беше извънземен биоматериал и такава оценка му беше дадена от хора, които са пряко запознати с тази програма и които все още работят по нея“, подчерта Гръш. Той добави, че се надява на повече прозрачност в изследването на НЛО, което в днешно време вече се квалифицира като НАФ – „Неидентифициран аномален феномен“ („Unidentified Anomalous Phenomenon“).

Запитан за възможността за съществуване на извънземен живот, координаторът на стратегическите комуникации към Съвета за национална сигурност в Белия дом каза в сряда, че няма позиция по въпроса. „Ние смятаме, че има неидентифицирани аномални явления, които са били обсъждани и докладвани от пилоти на флота и военновъздушните сили“, каза Джон Кърби, добавяйки: „нямаме отговори какво представляват тези явления“.

Ръководителят на службата към министерството на отбраната на САЩ, отговорна за разследването на тези явления и рисковете, които те представляват за националната сигурност (AARO), увери през април, че не са идентифицирани признаци на извънземна дейност. Службата „не е открила никакви достоверни доказателства за извънземна дейност, неземна технология или обекти, противоречащи на законите на физиката“, увери тогава Шон Къркпатрик.

В началото на годината американското разузнаване съобщи, че наблюдава нарастване на броя на съобщенията за неидентифицирани летящи обекти и отбеляза важността на техния подробен анализ от гледна точка на сигурността. До 30 август 2022 г. в националното разузнаване на Съединените щати са получени общо 510 доклада за „неидентифицирани аномални явления“.

Станете почитател на Класа