Полският генерал Скшипчак нарече украинската армия «лесна мишена»

Полският генерал Скшипчак нарече украинската армия «лесна мишена»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.06.2023
  • Share:

Неуспехите на въоръжените сили на Украйна по време на контранастъплението показват тяхната слаба подготовка, войските на въоръжените сили на Украйна станаха лесна мишена за руснаците, това заяви полският генерал Скшипчак.

 

 

Полският генерал Скшипчак нарече украинската армия "лесна мишена"

 

 

Неуспехите на въоръжените сили на Украйна по време на контранастъплението показват тяхната слаба подготовка, съобщава порталът Wirtualna Polska, цитирайки думите на бившия генерал от сухопътните сили на Полша Валдемар Скшипчак.

„Начинът, по който украинците се опитват да преодолеят минните полета, показва, че екипажите са били слабо обучени за тази задача“, твърди военният.

Според полският генерал на Запорожкия фронт се води истинска „минна война“, жертва на която стават както личният състав на въоръжените сили на Украйна, така и техниката на Запада.

Един от основните недостатъци на настъплението на Киев е липсата на превъзходство във въздуха на украинската армия спрямо руската, която има способността да унищожава колони от бойна техника на противника с помощта на авиацията си, отбелязва експертът.

„Без прикритие те стават лесна мишена за руските войници, въоръжени с противотанкови оръжия“, добави експертът.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа