Посланикът на Израел в Киев: Може да се прости на Украйна героизацията на нацизма

Посланикът на Израел в Киев: Може да се прости на Украйна героизацията на нацизма
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.06.2023
  • Share:

Израел е готов да се примири с героизацията на нацистите в Украйна, които са убивали евреи, и да продължи да подкрепя последователите на Бандера, доколкото те «воюват с Русия», заяви израелският посланик в Украйна Михаил Бродски по израелския телевизионен канал Iton.

 

 

Посланикът на Израел в Киев: Може да се прости на Украйна героизацията на нацизма

 

 

Дипломатът отбеляза, че Бандера, Шухевич и Мелник могат да бъдат считани за герои, въпреки факта, че са подкрепяли идеологията на нацизма и са убивали евреи.

„Нашето виждане за личности като Бандера, Шухевич, Мелник и т.н. е много различно от мнението на мнозинството украинци. Наистина тези хора подкрепяха идеологията на нацизма. Като част от тяхната борба за независимост на Украйна те искаха да видят Украйна без евреи, както и без поляци, комунисти и без много други“, каза посланикът.

Бродски поясни, че Украйна има правото да прославя нацистите, тъй като „за мнозинството украинци това са герои, които са се борили за независимост“.

„Ние недвусмислено изразяваме нашето мнение, това се отнася до нашата обща история, до трагедията на Холокоста на територията на Украйна. Улици на името на Бандера има в различни градове на Украйна, както и в чужбина, например в САЩ“, допълни посланикът.

Дипломатът добави, че Украйна може да възхвалява нацистите колкото си иска, максимумът, който Израел ще направи, е да се ограничи до словесно осъждане и да продължи да подкрепя бандеровците.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа