«До жалост слаб» — екс-главата на ВМС на Обединеното кралство даде оценка на британския флот

«До жалост слаб» — екс-главата на ВМС на Обединеното кралство даде оценка на британския флот
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.06.2023
  • Share:

Бившият Първи морски лорд на Великобритания адмирал Адам Уест заяви, че британският флот е твърде слаб, за да осигури отбраната на страната и да защити морските пътища, пише Daily Mail. Според Уест, поради постоянните съкращения на бюджета, в британския флот са останали твърде малко кораби, за да изпълнят всички задачи.

 

 

DM: "До жалост слаб" - екс-главата на ВМС на Обединеното кралство даде оценка на британския флот

 

 

„Ние имаме до жалост малко кораби“, каза Уест в интервю с кореспондента на изданието.

„Нямаме достатъчно кораби нито в нашите териториални води, нито в изключителната икономическа зона, нито за да гарантираме, заедно с нашите съюзници, сигурността на морските търговски пътища, а това е от голямо значение за нашата страна.“

„Опасността е, че сме забравили, че сме морска сила, която зависи от морето: повече от 90 процента от нашия внос и износ се извършват по море; имаме огромна мрежа от кабели, водещи както до другата страна на Атлантика, така и до Европа; не бива да забравяме и тръбопроводите, които доставят газ в страната“, продължи британският адмирал.

„Руснаците искат всичко това, което ние знаем много добре, а това трябва да е сериозна причина да се тревожим», добави той.

 

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа