Путин откри три пилона по 179 метра

Путин откри три пилона по 179 метра
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.06.2023
  • Share:

Три пилона за знамена с височина 179,5 метра („най-високите в света“, според руски медии) над нивото на водата бяха поставени на крайбрежната улица в Санкт Петербург в парка за 300-годишнината на града на 17 юни.

 

 

 

Знамената на Руската империя, Съветския съюз и Руската федерация бяха издигнати в акваторията на Финския залив. Руският президент и обвинен във военни престъпления Владимир Путин взе участие в церемонията от яхтата „Охта“.

Според някои източници проектът, финансиран от „Газпром“, е на стойност 2 милиона долара. Знамената бяха свалени след 48 часа, тъй като се разпокъсаха от вятъра, а собственикът на ЧВК „Вагнер“, т.нар. „готвач на Путин“ Евгений Пригожин коментира:

„Тези знамена висяха точно три дни, докато им се наслаждаваха тези, които имат право да им се наслаждават. Обикновеният човек няма право да им се наслаждава. Затова днес, в понеделник, всички знамена бяха свалени. И затова жителите на Санкт Петербург изобщо нямат нищо общо с това. Има само затлъстяването на шефа на „Газпром“, който е решил, че може да се поразходи и да покаже колко красиво е поставил знамената за народни пари. За парите, с които трябваше да купи протези за ранените“.

Станете почитател на Класа