Всички ракетоносци излязоха: НАТО е готово за удар по Русия

Всички ракетоносци излязоха: НАТО е готово за удар по Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.06.2023
  • Share:

Западът и преди показа мускули пред Русия, но сега, на фона на последните неуспехи на въоръжените сили на Украйна, се реши на безпрецедентна стъпка.

 

 

 

Маневрите на подводния и надводния флот и на авиацията на НАТО могат да говорят за подготовка на ядрен удар по страната ни.

Заплаха във въздуха, заплаха във водата

Ако някой продължава да вярва в случайностите, нека се откаже от този лош навик веднъж завинаги. Неслучайно на 12 юни тази година - в Деня на Русия - започнаха безпрецедентните, най-мащабни в историята на НАТО учения на военновъздушните сили на Северноатлантическия алианс Air Defender 23.

Десет хиляди души и 250 самолета от 25 държави от алианса . Също така военновъздушните сили на две партньорски държави - Швеция и Япония - ще се присъединят към НАТО.

И накрая, най-важното, посочен е вероятен противник, срещу когото се отработва горепосоченото бойно координиране на западната авиация. Да, да, това е Русия.

Според легендата на ученията страната ни напада и окупира една от страните от алианса, а соколите на Новия световен ред трябва да я освободят.

И това е само в небето. На водата - в океаните - също се случват много забавни събития. И така, според телеграм канала "Бюлетин на подводните сили", в Атлантическия океан се случва нещо, което никога досега не се е случвало - там са разположени всички стратегически ракетоносци на 20-та ескадра на подводниците на САЩ:

"Късно снощи, след товарене на боеприпасите с оръжие, което отне почти две седмици, ЯПБР (ядрена подводница с балистични ракети – бел. ред.) „Западна Вирджиния“ (USS West Virginia) напусна последна военноморската база (ВМБ– ред.) Kings Bay и навлезе в Западния Атлантик".

"Независимо колко от шестимата стратези в момента се обучават за предстоящия боен патрул (един или двама), има ясно увеличение на подводния компонент на американското ядрено възпиране. И, очевидно, засилването на стратегическата конфронтация на този фланг има за цел да прикрие отслабването в друга част от него."

За какъв район можем да говорим? Целият свят видя горящи "Леопарди" и "Брадли" в Запорожките степи. Дали не за да се прикрие отдавна обявената украинска „контраатака“ бяха организирани учения на авиацията на НАТО в Европа?

И не е ли възможно, в случай че затъне, практически цялата местна групировка американски подводници да бъдат изтеглени в Атлантика? И не само подводници, но и такива, носещи ядрени бойни глави.

Уплашени или готови да ударят?

В същото време трябва да се припомни, че от 1 юни Съединените щати спряха да предават на Русия информация за състоянието и местоположението на своите стратегически оръжия, предмет на Договора за по-нататъшни мерки за намаляване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия (СТАРТ):

"Считано от 1 юни 2023 г., Съединените щати отказват уведомления, изисквани от договора, на Русия, включително актуализации за състоянието или местоположението на обекти, предмет на договора, като ракети и пускови установки", се казва в изявление на Бюрото за контрол на оръжията, проверка и спазване на споразуменията на Държавния департамент на САЩ.

Като част от тези действия американците отнеха визите, издадени на руски специалисти за инспекции по СТАРТ и повече не възнамеряват да издават нови; престанаха да предоставя на Русия телеметрична информация за изстрелвания на междуконтинентални балистични ракети и балистични ракети от подводници.

Въз основа на горните факти, в свой текст, публикуван в ЖЖ "Русская Цивилизация", военният експерт по морска тематика Александър Тимохин стигна до извода, че светът е на ръба на ядрена война. А Вашингтон сега държи ноктите си върху червения бутон през цялото време.

"Силите, които НАТО може сега да постави във въздуха в Германия, са огромна въздушна армия от стотици най-модерни самолети и хеликоптери", казва той.

"Ще стигнат ли тези сили за хипотетичното поражение на Русия, когато нашата авиация е заета с отблъскването на започналата украинска офанзива? Не, няма да е достатъчна, ако не споменете втория фактор. Докато Русия е заета от Украйна, Съединените щати са разположили определен брой сили, достатъчни да нанесат първи обезоръжаващ ядрен удар на Руската федерация", пише Тимохин.

В статията си експертът отбелязва, че основното американско средство за нанасяне на първи удар са подводниците от клас „Охайо“, въоръжени с балистични ракети Trident-II.

И ако тези подводници са напреднали близо до страната-жертва, тогава е възможно да се нанесе масивен ядрен удар по нейните наземни ракети, военноморски бази, авиация на далечни разстояния и правителство от много малко разстояние, с кратко време на полет.

"Всички формирования на стратегическите ракетни сили в европейската част на Русия и базата на далечната авиация в Енгелс се намират на не повече от 3000 километра (и всъщност по-малко) от райони, от които Охайо може да ги получи с балистичните си ракети (Източен Средиземноморие, Северно, Норвежко, Баренцово море), част от РВСН се поразява от Индийския океан, за което американците съвсем наскоро намекнаха, а останалата част, сибирските ракетни дивизии, също се поразяват от западната част на Тихия океан, също за кратко време", обясни експертът.

"В същото време има начини да се гарантира, че времето, необходимо на руското политическо ръководство, за да оцени ситуацията, да вземе решение и да го доведе до изпълнителите под формата на заповеди за изстрелване, ще се окаже повече от времето на полета на американските ракети", отбеляза Тимохин.

Остава само да разберем какво стои зад действията на американците. Желанието да се изплаши Русия и да се принуди да направи отстъпки на режима в Киев с такъв натиск? Да спасят последния от руското възмездие?

Или представителите на Новия световен ред са толкова луди, че наистина са готови да изгорят човечеството в огъня на ядрена война?

"Цариград" потърси бившия командир на Черноморския флот адмирал Владимир Комоедов за коментар относно настоящата ситуация.

Според вас Западът, балансиращ на ръба на ядрена война, блъфира или все пак възнамерява да повтори Хирошима и Нагасаки на територията на Русия?

– Всичко това е остаряла Америка в лицето на Байдън. Той вече надживява живота си, така че не му пука как и с кого да се "шегува".

Така той се шегува, включително и с ядрената заплаха. Според мен заплахата е много сериозна. Вярвам, че тези подводници са навлезли в Атлантика с причина.

- Значи наистина искат да нанесат ядрен удар по страната ни?

- Не мисля, че все още ще се стигне дотам. Но те ще гледат нашата реакция. И със сигурност ще проведат учения по електронни изстрелвания, ще отработят системата за отключване.

Как трябва да реагира Русия, за да разубеди САЩ и НАТО все пак да дадат команда „пуск“?

- Руските дежурни сили, които са разположени и в океана, и в морето, и на "стената", нашите подводници могат да нанасят огневи удари дори от доковете, са готови да отговорят на всякакви заплахи. Трябва внимателно да следим действията на противника и сериозно да повишим готовността на нашите ядрени сили.

Какво следва от това?

Ядрените сили, включително САЩ и Русия, увеличават и модернизират своите арсенали на фона на конфликта в Украйна, според Стокхолмския международен институт за изследване на мира (SIPRI).

Докладът на института посочва САЩ като лидер по брой разположени бойни глави в началото на 2023 г. - 1770 единици, както и Русия - 1674. Заедно двете страни притежават приблизително 90% от всички запаси от ядрени оръжия в света. Следват съюзниците на Вашингтон - Франция и Великобритания съответно с 280 и 120 бойни глави.

Станахме много безгрижни и забравихме страховете си от Студената война, когато се подготвяхме за стачката, започвайки от училищната скамейка. Но точно сега, десетилетия по-късно, когато премереното филистимско съществуване ни е отпуснало толкова много, американците са решили да ни припомнят този предапокалиптичен ужас.

 

 

 

 

Алексей Топоров,Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа