WION: Бюджетният дефицит на САЩ заплашва да срине системата за социално осигуряване

WION: Бюджетният дефицит на САЩ заплашва да срине системата за социално осигуряване
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    12.05.2023
  • Share:

Републиканците в парламента на САЩ отказват да вдигнат летвата за максимален държавен дълг и настояват Байдън и демократите да намалят сериозно публичните разходи. Ако страните не успеят да постигнат споразумение, предупреждава WION, милиони американци, които разчитат на социално подпомагане, ще пострадат.

 

 

 

 

С ключова среща в Белия дом ще започнат преговори, които ще продължат няколко седмици. Още през юни Съединените щати вече няма да имат пари за плащане на сметкиje. Но какво се случва, ако таванът не бъде вдигнат? Какво ще означават тези политически разногласия за американската икономика? — задава въпрос телевизионният канал.

 

WION: Бюджетният дефицит на САЩ заплашва да срине системата за социално осигуряване (видео)

 

 

«Преди няколко месеца правителството на САЩ достигна максималното си ниво на задлъжнялост. Оттогава Министерството на финансите на САЩ предприе спешни действия, за да гарантира, че правителството може да продължи да плаща сметките си. В неделя лидерът на мнозинството в Сената Чък Шумър предупреди, че фалитът ще засегне милиони американци, които разчитат на социални помощи», отбелязва тв каналът.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа