Шойгу: Украйна загубила 15 000 бойци само през април

Шойгу: Украйна загубила 15 000 бойци само през април
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.05.2023
  • Share:

Руските военни са унищожили през изминалия месец осем украински самолета, 277 дрона, 430 танка и други бронирани машини, 18 реактивни системи за залпов огън, 225 артилерийски оръдия и минохвъргачки.

 

 

Украйна загубила 15 000 бойци само през април

Информацията оповести военният министър Сергей Шойгу

Кремъл отхвърли US данни за руските жертви

Украинските войски са загубили през април над 15 000 души, съобщи днес руският военен министър Сергей Шойгу на съвещание с командването на армията.

“Въоръжените сили на Русия водят активни действия по цялата линия на бойно съприкосновение. Въпреки безпрецедентната военна помощ от страна на западните страни, противникът ни понася значителни загуби. Само за миналия месец те са загубили повече от 15 000 души”, каза Шойгу.

Той съобщи и за други понесени от Киев щети - руските военни са унищожили през изминалия месец осем украински самолета, 277 дрона, 430 танка и други бронирани машини, 18 реактивни системи за залпов огън, 225 артилерийски оръдия и минохвъргачки.

Същевременно Москва отхвърли оценките на САЩ за руските военни жертви в Украйна, като говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че тези оценки са “взети от въздуха” и че Вашингтон не разполага с конкретни данни. Песков призова да се вярва само на тези числа, които публикува руското министерство на отбраната.

Ден по-рано американският Съвет за сигурност към Белия дом обяви, че от декември насам руските военни са дали 20 000 жертви в сражения срещу украинските сили в района на Бахмут, а над 80 000 руснаци са били ранени.

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа