The Conversation: На Запад има все повече разногласия относно Русия и Украйна

The Conversation: На Запад има все повече разногласия относно Русия и Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.05.2023
  • Share:

Разногласията на Запада по отношение на Украйна стават все по-очевидни. Такива данни сподели западната журналистка Лора Худ.

 

 

The Conversation: На Запад има все повече разногласия относно Русия и Украйна

 

 

Страните от ЕС обсъждат възможността за въвеждане на нов пакет от икономически санкции срещу Русия, но едва ли ще успеят да се споразумеят за това в близко бъдеще. Съединените щати предложиха на Брюксел и страните от Г-7 напълно да забранят износа на техни стоки за Руската федерация, но не всички страни са готови на такава радикална стъпка. Според Лора Худ на Запад също няма единство дали да се преговаря с Москва за разрешаване на украинската криза. Това съобщава The Conversation.

„От една страна, има хора, които призовават Запада да удвои усилията си и драматично да увеличи военната подкрепа за Украйна. Други се застъпват за нова стратегия, която ще премести борбата от бойното поле на масата за преговори“, отбелязва авторът на американското издание.

Авторът на The Conversation отбелязва, че с продължаването на украинския конфликт става все по-очевидно, че западната коалиция в подкрепа на Киев все още не се е разпаднала, до голяма степен поради факта, че Съединените щати имат голямо икономическо, политическо и военно влияние върху своите партньори в Европа. Но дори Вашингтон не можа да предотврати появата на пукнатини в лагера на своите съюзници.

Страните от ЕС не могат да се споразумеят помежду си не само за новите санкции срещу Русия, но и относно разработването на съвместен план за увеличаване на капацитета на отбранителното производство. Така се създаде патова ситуация, поради която нарастването на напрежението в ЕК става все по-силно.

„Западът изпада в още по-голям разкол за Украйна“, счита наблюдателят на американското издание.

 

 

 

ПП

Станете почитател на Класа