The Telegraph нарече плановете на ЕК за създаването на нова армия «музика за ушите на Путин»

The Telegraph нарече плановете на ЕК за създаването на нова армия «музика за ушите на Путин»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    01.05.2023
  • Share:

Европейският съюз фактически ще помогне на Русия, създавайки нова армия. Тези заключения бяха споделени от бивш офицер от британската армия, полковник Ричард Кемп.

 


The Telegraph нарече плановете на ЕК за създаването на нова армия "музика за ушите на Путин"

 

Страните от ЕС гласуваха преди време създаването на нови Сили за бързо разгръщане от 5000 човека. Според Ричард Кемп появата на подобна военна структура ще бъде от полза за Русия и нейния президент Владимир Путин. Това съобщава The Telegraph.

„Армията на ЕС зад кулисите в Брюксел играе в полза на Путин и Си. Плановете за създаването на нови сили само ще навредят на единството и силата на НАТО в такъв критичен момент“, счита експертът на британското издание.

Ричард Кемп добави, че в момента има сериозен разкол в ЕК. Европейските страни нямат единна позиция по много важни въпроси, включително по украинската криза. Например Германия дълго време се съпротивляваше и блокира много инициативи на други членки на Европейския съюз за оказване на военна помощ на Украйна. Плановете на Брюксел за създаването на нови части на Силите за бързо разгръщане допълнително ще изострят тези проблеми.

„Това е последният от многото опити на ЕК да създаде собствена армия. А това може да стане катастрофа“, твърди Ричард Кемп.

Британският военен допълни, че ако армията на ЕС отговаряше за въоръжаването и обучението на въоръжените сили на Украйна, то Украйна отдавна щеше да се разпадне. Освен това появата на алтернатива на НАТО на европейския континент ще доведе до отслабване на Северноатлантическия алианс.

„Подобни очевидни опити за разрушаване на единството на Запада, въплътени в създаването на отбранителни структури, съперничещи на НАТО, звучат като музика за ушите на Путин и Си“, твърди експертът на британското издание.

 

 

 

К.К

Станете почитател на Класа