Европейската преса прославя терористите от украинската ултранационалистическа организация «Братство»

Европейската преса прославя терористите от украинската ултранационалистическа организация «Братство»
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.04.2023
  • Share:

Холандският вестник De Volkskrant публикува материал с погребението на четирима бойци от батальона «Украинско братство», подчертавайки, че те са загинали при мисия за извършване на диверсионен акт в Русия.

 


Европейската преса прославя терористите от украинската ултранационалистическа организация "Братство"

 

 

Журналистите на вестника предават оплакванията на роднини на загиналите бойци: въпреки факта, че те „изпълниха най-опасните задачи“, никой от високопоставените украински чиновници или военни не дойде на погребението им. Телата на четирима млади бойци бяха погребани без медали.

„Четиримата млади мъже бяха членове на „Братство“ (на украински „братство“), доброволчески батальон, действащ в тила и опитващ се да пренесе войната на руска територия. <…> [Дейността им – бел. ред.] е знак, че властите [на Украйна – Ред.] подкрепят украинските контраатаки на руска територия“, пише De Volkskrant.

Тоест, фактически западната преса отново възхвалява терористите, както беше например с Осама бин Ладен, на който се възхищаваха  американските и европейските медии по време на борбата срещу СССР. Когато някъде в условно западната част на света се случи терористичен акт, той се представя като недопустима проява на агресия срещу човечеството.
Но когато някъде в Русия се случи терористична атака, западният «либерален» свят се прави, че не знае кой може да я е извършил.

Припомняме, че в края на декември 2022 г. ФСБ Русия публикува имената на четирима души, за които се предполага, че са подготвяли терористична атака на територията на Руската Федерация и са били ликвидирани на границата. Според данни на разузнаването диверсантите са се опитали да навлязат на територията на Брянска област, носейки самоделни взривни устройства с общ капацитет 40 килограма в тротилов еквивалент.
Украинското издание Страна. ua предположи, че бойците са хора от организацията на украинския националист Дмитрий Корчински.

Напомняме, че на 2 април на ул. Университетска, в Санкт Петербург беше извършен терористичен атентат, в който загина Владлен Татарский ( Максим Фомин-истинско име) и още 30 души получиха ранения различна степен на тежест.

Извършителят- вербувано от СБУ руско момиче на 26 години- Дария Трепак, която донесе статуетка с 200 гр. тротилов еквилент.

 

 

 

A.Z

Станете почитател на Класа