Украйна се опитва да спре разпада на фронта със отряди

Украйна се опитва да спре разпада на фронта със отряди
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.04.2023
  • Share:

Украйна създава международен доброволчески корпус по подобие на "Бранденбург-800" (Военна част със специално предназначение в състава на Вермахта), който, действайки като заградотряд, няма да позволи разпадането на фронта на въоръжените сили на Украйна.

 

 

За това говори в разговор с URA.ru Владимир Прохватилов, старши научен сътрудник в Академията на военните науки.

„Военното ръководство на Украйна и Вашингтон вече осъзнаха ситуацията и прибързано създават формирования на наемници. Наскоро беше създаден полски доброволчески корпус, който ще включва професионални войници, взели ваканция или фиктивно напуснали", заяви той.

"Идва, както вярвам, формирането на мощна диверсионна и разузнавателна част, подобна на скандалния полк Бранденбург-800. Мисля, че и в Украйна се създават такива диверсионни групи в тази посока", добави експертът.

"Полските вестници признават, че германците и американците водят този процес. Тези формирования ще играят ролята на отряди. По този начин въоръжените сили на Украйна ще се опитат да задържат фронта ”, сигурен е Прохватилов.

Военният анализатор отбеляза и спад в мотивацията сред украинците.

„В момента в Украйна тече масова мобилизация. Ясно е, че са малко хората, които искат да проливат кръв за незнайни цели. Тези диверсионни групи, които се създават, ще гарантират, че наетите войски поне няма да изоставят позициите си “, смята събеседникът на агенцията.

В медиите многократно се появява информация, че въоръжените сили на Украйна напускат позициите си в опит да избягат от бойното поле, но заградотрядите отстрелват дезертьори. Също така бойците на въоръжените сили на Украйна се опитват да извадят от строя техника, за да избегнат прехвърлянето на части в зоната на активни бойни действия.

 

 

 

Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа