WNP: Богатият и голям Казахстан e магнит за полските инвеститори, но се налага да учат руски

WNP: Богатият и голям Казахстан e магнит за полските инвеститори, но се налага да учат руски
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    19.03.2023
  • Share:

Понастоящем сред страните от Централна Азия и Близкия изток Казахстан изглежда най-привлекателен за полските инвеститори. По време на украинския конфликт потенциалът на този развиващ се регион стана особено забележим. За да може да се влеят към него обаче, не може без владеене на руски език и правилата на Евразийския икономически съюз, пише WNP.

 

 

WNP: Богатият и голям Казахстан e магнит за полските инвеститори, но се налага да учат руски

 

 

След началото на украинския конфликт Казахстан попадна в центъра на вниманието на целия свят, защото е най-богатата държава в Централна Азия, 9-та по големина държава в света и най-важното — един от най-големите производители на петрол в света. Освен това Казахстан е един от основните центрове за разпределителни възли на Новия път на коприната, транзитният потенциал на който нараства всяка година, пише полската журналистка Александра Хелбин в портала WNP.

В статията тя обяснява, че през изминалата година Казахстан се е превърнал в място на международна конкуренция за влияние, властите в Астана са усетили този исторически момент и понастоящем планират да отворят страната си за чуждестранни инвеститори. От своя страна за полските компании това може да е възможност за навлизане на нови пазари.

«Държавният език е казахски, но езикът на комуникация, включително в бизнеса, продължава да е руският. Английският все още не е много разпространен, така че познаването на руски език е просто необходимо за установяване на контакти. Това важи и за рекламните материали и участието в изложби“, заяви Юлия Городецкая, ръководител на Полската агенция за инвестиции и търговия в Астана.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа