Байдън издаде заповед за засилване на проверките при купуване на огнестрелно оръжие

Байдън издаде заповед за засилване на проверките при купуване на огнестрелно оръжие
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    15.03.2023
  • Share:

Президентът на САЩ Джо Байдън подписа изпълнителна заповед, с която се цели увеличаване броя на проверките при закупуване на оръжие, насърчаване на по-сигурното съхранение на огнестрелни оръжия и гаранции, че правоприлагащите органи на САЩ  прилагат максимално закона за контрол на оръжията, приет миналото лято, съобщи Асошиейтед прес.

 

 

Байдън трябваше да говори за усилията си за ограничаване на насилието с огнестрелни оръжия в реч от Монтерей парк, Калифорния. През януари въоръжен мъж нахлу в танцова зала в тази община близо до Лос Анджелис след празненство по случай Лунната нова година, простреля 20 души и уби единадесет.

Но правомощията на президента са ограничени и не му позволяват да излезе извън рамките на подкрепения и от двете партии в Конгреса закон, приет миналото лято - най-мащабния законов текст за насилието с оръжие от десетилетия насам. Законът беше приет след убийствата миналата година на 10 купувачи в магазин за хранителни стоки в Бъфало, щата Ню Йорк, и на 19 ученици и двама учители в начално училище в Ювалди, Тексас.

Станете почитател на Класа