Владимир Путин иронично пожела "всичко хубаво" на западните компании, които напускат Русия

Владимир Путин иронично пожела "всичко хубаво" на западните компании, които напускат Русия
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.02.2023
  • Share:

Президентът разпореди да се подготвят кадри за развитието на безпилотната авиация, а заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев обеща хиляди нови и модернизирани танкове

 

 

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди да започне подготовката на кадри за развитието на безпилотната авиация, а заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев обеща хиляди нови и модернизирани танкове, предаде БНР.

На днешното заседание на Агенцията за стратегически инициативи Владимир Путин иронично пожела "всичко хубаво" на западните компании, които напускат Русия и увери, че местните предприемачи успешно заемат освободените пазарни ниши.

"Навярно някой си е мислил, че всичко това ще рухне и ще се разруши. Нищо подобно! Нещо не рухна и не се разруши. Нашите компании и предприемачи поемат тези предприятия или даже отрасли и продължават да работят достатъчно успешно," заяви президентът.

Путин обърна специално внимание на социално-икономическото развитие на анексираните части от Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка области в Украйна, които се наричат в Русия "нови територии".

"Казваме "нови" условно, защото добре знаем от историята, че това са руски региони. Всички тези територии трябва да достигнат в близкото десетилетие общите за Русия показатели на развитие", отбеляза руският лидер.

Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев посети завода за транспортно машиностроене в град Омск и обеща увеличаване на производството на оръжия и военна техника.

"Както е известно, нашият противник е просил самолети, танкове и ракети, намирайки се в чужбина. Какво трябва да направим в отговор? В тези случай за нас е естествено да увеличаваме производството на различни видове оръжия и военна техника. Включително съвременни танкове, заяви Медведев".

 
   
 

 

 

Станете почитател на Класа