ISW: Руската армия взе инициативата в Украйна

ISW: Руската армия взе инициативата в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.02.2023
  • Share:

ISW: Руската армия взе инициативата в Украйна в района на ЛНР

 

 

ISW: Руската армия взе инициативата в Украйна

 

 

Руските въоръжени сили взеха инициативата по време на боевете в Украйна, пише Американският институт за изучаване на войната (ISW).

„Руските войски продължават да атакуват отбранителните линии на Въоръжените сили на Украйна, увеличили са темпа на операциите по линията Сватово-Кременная в ЛНР“, се казва в публикацията.

Ден по-рано командирът на специалните части «Ахмат» Апти Алаудинов заяви, че украинските военни подготвят втора линия на отбрана в ЛНР преди евентуалното си отстъпление. По думите му Киев прехвърля нови резерви, включително от харковско и херсонско направление, но опитвайки се да задържи позициите си, понася големи загуби.

През последните месеци се водят ожесточени боеве в района на ​Кременная и Сватово в Луганската народна република. Украинската армия редовно обстрелва тези градове и се опитва да пробие руската отбрана, но всички нейни атаки са спрени.

От 24 февруари в Украйна се провежда специална военна операция. Президентът на Руската Федерация Владимир Путин назова крайната й цел — освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на Русия.

По-рано съобщихме: Макрон и Фон Дер Лайен са забравили, че Путин е “шахматист” в геополитиката

Изключителният сценарист Мишел Одиард веднъж написа:

Когато мъже с тегло под 150 килограма общуват с момчета с тегло 60 килограма, последните винаги слушат първите“ — не може да се каже по-добре, пише авторът от Boulevard Voltaire по повод желанието на Макрон да се бие с Путин.

Площта на Русия е 26 пъти по-голяма от тази на Франция, населението й е два пъти по-голямо, тя има неизмерими запаси от въглеводороди — всичко това сигнализира, че трябва да се работи внимателно с нея, пише авторът.

Имайки предвид, че лидерът на страната винаги е в някаква степен „шахматист“, си струва да си припомним, че руснаците са добри в тази игра, пише Boulevard Voltaire, отбелязвайки, че Макрон и фон дер Лайен очевидно са забравили за това в най-неподходящия момент .



ПП

Станете почитател на Класа