„Умишлено унищожиха икономиката на съюзниците от НАТО“ — водещ на Fox News за вината на САЩ във взривяването на руските газопроводи

„Умишлено унищожиха икономиката на съюзниците от НАТО“ — водещ на Fox News за вината на САЩ във взривяването на руските газопроводи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    10.02.2023
  • Share:

Въпреки многократните заплахи на администрацията на Байдън да унищожи проекта „Северен поток 2“ още преди началото на конфликта в Украйна, последните доказателства за участието на САЩ в тази диверсия не предизвикаха никакъв интерес в американската преса, отбелязва водещият на Fox News Тъкър Карлсън. Въпреки това ново разследване показа ясно, че САЩ са планирали атаката срещу газопровода много преди да бъде извършена, което означава, че умишлено са унищожили икономиките на европейските съюзници в НАТО. Защо след това Алиансът не се разпадне, пита журналистът.

 

 

„Умишлено унищожиха икономиката на съюзниците от НАТО“ - водещ на Fox News за вината на САЩ във взривяването на руските газопроводи

 

 

«Всичко се случи през септември. А още от първия ден се видя, че не е вярно, че Русия сама си е взривила газопроводите. Не че Владимир Путин вече е станал толкова добър човек, неспособен да взриви «Северен поток», но защо би го направил? Самият той би пострадал от това. Между другото, Западна Европа също ще бъде сериозно засегната. Но много медии усърдно повторяха тази лъжа — така са устроени — и ни нарекоха «поддръжници на Путин», че имаме въпроси към тази версия.

Е, добре, днес знаем много повече. Имаше няколко официални разследвания на случилото се и нито едно от тях не намери доказателства за руско участие. Сега знаем отговора на въпроса какво се е случило: оказва се, че е дело на администрацията на Байдън. Наистина. Разследващият журналист с петдесетгодишен опит, Сиймор Хирш, написа статия в платформата Substack, която включва следния цитат:

„Миналия юни водолазите от ВМС (американски водолази), действащи под прикритието на широко рекламираните летни учения НАТО BALTOPS 22 са заложили взривни устройства за дистанционно детониране, които унищожиха три от четирите тръбопровода от проекта «Северен поток» три месеца по-късно», заяви източник, запознат с плана на операцията.

В статията се разказва подробно за срещите със съветника по сигурността на Белия дом, къде е обсъждан този план, какви взривни механизми са използвани, как е извършена детонацията, от кой самолет, в кой ден — има толкова много подробности, че просто няма как да не е вярно.

Това е истината.

А всъщност никой в ​​правителството на САЩ не е отрекъл тази информация.

Вместо това Белият дом просто отхвърли материала, наричайки го напълно погрешен.

И нито един репортер не следи развитието на тази история. Страхотно!»

 

 

ПП

Станете почитател на Класа