«Вашингтон пада заедно с долара»: В САЩ видяха катастрофален сигнал

«Вашингтон пада заедно с долара»: В САЩ видяха катастрофален сигнал
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.02.2023
  • Share:

Екс-сътрудник на Белия дом Робъртс: Отказът на страните от петродолара ще доведе до катастрофа в Съединените щати

 

 

Отказът на Саудитска Арабия и други страни от петродолара ще доведе до катастрофални събития в Съединените щати, пише в статия на своя сайт Пол Крейг Робъртс, сътрудник на Белия дом по време на администрацията на Роналд Рейгън.

„Неотдавнашното съобщение на Саудитска Арабия, че правителството е отворено да приема плащания за петрол във валути, различни от долара, е важна информация, игнорирана от пресата“, пише той.

Според него финансовата политика на Вашингтон, насочена към конфискация на активи и налагане на санкции, подкопава позициите на долара. Понастоящем много страни изразяват желание да използват националните си валути за международна търговия, за да не зависят от евентуалните заплахи от страна на САЩ, добавя Робъртс.

«Ако Саудитска Арабия се откаже от петродолара, търсенето на американската валута и стойността на долара ще паднат. Това е сериозна заплаха за мощта на Вашингтон и финансовата сила на американските банки», подчертава той.

По-рано американският конгресмен Марджъри Тейлър Грийн заяви, че Русия е показала на света способността си да търгува и да се развива без долара и приятелство със Съединените щати.

На фона на безпрецедентните антируски санкции, които засегнаха, наред с други неща, финансовия и банковия сектор, доверието в долара пада, много страни се опитват да намалят използването му в различни видове разплащания.

Русия започна политика на отказ от използването на американската валута в международните разплащания.

 

 

ПП

Станете почитател на Класа