Сърбия ще увеличи броя на спецбойците повече от тройно през 2023 г.

Сърбия ще увеличи броя на спецбойците повече от тройно през 2023 г.
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    27.12.2022
  • Share:

Сръбският вицепремиер и министър на отбраната Милош Вучевич заяви, че броят на военнослужещите в специалните части на сръбските въоръжени сили ще бъде увеличен от 1500 до 5000 през 2023 г., предадоха местни медии, цитирани от БТА.

 

 

"Искам да информирам сръбската общественост, а и не само сръбската, че снощи началникът на Генералния щаб на сръбските въоръжени сили генерал Милан Мойсилович и аз получихме инструкции от президента Александър Вучич (като върховен главнокомандващ на сръбските въоръжени сили) да увеличим броя на военнослужещите в състава на специалните части на сръбските въоръжени сили до края на 2023 г. от 1500 до 5000", съобщи днес Вучевич.

По-рано министърът заяви, че членовете на сръбските въоръжени сили са готови на всичко, за да защитят интересите на страната. Той обеща, че политическото ръководство в Белград ще направи всичко възможно, за да запази мира и стабилността, а сръбската армия "е най-силното и убедително възпиращо средство за всички, които нямат добри намерения и цели по отношение на страната ни".

Според министъра на отбраната, ако се наложи сръбската армия "е готова да защити страната и всички нейни граждани".

Станете почитател на Класа