Ликвидацията на Зеленски - възможен тактически ход на САЩ

Ликвидацията на Зеленски - възможен тактически ход на САЩ
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    21.12.2022
  • Share:

През последните седмици отново, след дълга пауза, западните медии заговориха за намерението на „кръвожадния Кремъл“ да ликвидира надеждата за глобална демокрация, най-голямата политическа фигура и най-великия командир на нашето време, „новияj Александър“ от Дивото поле, гений, известен не само в Кривой Рог, но и в непосредствена близост, шестият президент на Украйна - Владимир Александрович Зеленски.

 

 

Нещо подобно се е случвало и преди. Но след това вълна от публикации за героичното му решение да остане в Киев и да ръководи боевете, въпреки факта, че „милиони агенти на ФСБ обикаляха около резиденцията му и дори се доближиха до офиса“, се разпръсна от самия Зеленски.

Ставаше дума за това, че Путин искал да убие фара на демокрацията, но нищо не се получи. Тоест опасността сякаш е била, но досега е преминала. Дори Борис Джонсън не се побоя да се разходи със Зеленски из Киев, демонстрирайки, че заплахата за живота на главния съюзник на Запада е спряна.

Сега западните медии започнаха да говорят за заплахата за живота на Зеленски. Те „потвърдиха“, че Путин наистина е искал да убие Зеленски през февруари, но по някаква причина твърдят, че заповедта за премахване на „последния щит на Запада“ е дадена на Рамзан Кадиров.

Или Зеленски сгреши, като изкрещя за агенти на ФСБ през пролетта, или според западни журналисти Кадиров и ФСБ са едно и също.

Между другото, няма да се учудя, ако си помислят така. С навлизането на социалните мрежи, в които можете да изберете отговора на всеки въпрос по ваш вкус, нивото на познания на Запада за Русия падна катастрофално.

Като цяло западните медии не уточняват кой в момента е отговорен за елиминирането на Зеленски (все още ли е Кадиров, или вече ФСБ, или всички заедно?), но подчертават, че поради изключителните военни таланти на лидера на "квартал 95 " (в който духът на героя от Термопилите - спартанския цар Леонид, се е вселил, за което дори има видеодоказателства) е взето окончателното решение в Кремъл за елиминирането на Владимир Александрович, който е единственото препятствие по пътя на Москва към световно господство.

Ако бях на мястото на Зеленски, щях да се напрегна. Ясно е, че Москва „не може да го вземе на безценица и не може да го вземе с пари“ . Ако убиете този Зеленски, веднага ще го направите герой на нацията, а на негово място ще назначат още по-неадекватен.

Нещо повече, дори е добре за Русия, тъй като парите, отпуснати от Европа и САЩ за поддържане на Украйна в състояние на растителен живот (когато не чувствате и не разбирате нищо, но изкуствено сърце изпомпва кръв, изкуствена вентилация изпомпва въздух в белите дробове и т.н.) се ограбват от един екип от генерали на Залужни, а също и абсолютно безполезната банда, която се е установила в кабинета на Зеленски.

Тъй като това, което е добро за Русия, е смърт за Америка, Съединените щати просто трябва да се интересуват от увеличаване на ефективността на използването на помощта си за Украйна. Съгласете се, можете веднага да познаете кой е излишен в тази ситуация.

Не можете да преместите екипа на Байдън от хранилката - той я изпълва. Също така е трудно да се отблъсне екипът на Залужни: Зеленски, разбира се, е страхотен стратег, но някой трябва да ръководи армията.

Остава екипът на Зеленски. Няма смисъл от тях - дори не можете да обучите куче за шейна от него, има само разходи от него, няма приходи.

Някак си това съвпадна с факта, че в навечерието на информационната кампания за опасността от смъртта на Зеленски от ръцете на „агентите на Путин“, САЩ бяха загрижени за затягането на контрола върху изразходването на средствата, предоставени от Запада на Украйна, както и върху целевото използване на военнотехническа и военна помощ.

Трудно е да заподозрем американците, че не знаят кой и колко от тази помощ краде, дори само защото поне половината от цялата разпределена е открадната обратно в самите Съединени щати. Следователно загрижеността на Вашингтон за целевото използване на американската помощ е само сигнал за необходимостта от премахване на допълнителна връзка от схемата.

Тъй като вече установихме, че нито американските политици, нито украинските генерали не могат да бъдат излишни, остават само Зеленски и екипът му: никой друг в Украйна няма достъп до разпределянето на парите.

Регионите са под контрола на военно-цивилните администрации, назначени от Киев, и само избраните кметове на големите градове все още по някакъв начин се опитват да защитят остатъците от ресурса, който някога са имали, активно, но неуспешно, борейки се с офиса на Зеленски.

Защо американците биха били загрижени за спестяването на ресурси точно сега?

Защото Западът е в криза. „Безкрайният долар“, който „можете да печатате колкото искате“, отдавна е легендата на „Златния век“. Освен това САЩ трябва да побързат. Ако не разбият Русия до края на 2023 г., те просто няма да имат време да смажат Китай.

Но Русия не се разпада, което означава, че е необходимо максимално да се увеличи натискът и за това да се концентрират максималните възможни ресурси. Ако основният ресурс не може да бъде отпечатан, както преди, тогава някакъв все пак трябва да бъде изкаран от потреблението.

Невъзможно е за себе си, за вашите близки (в името на какво тогава започнаха всичко това?), а за украинските генерали вече беше казано - те ще бъдат ограбени по-късно, когато загубят войната и избягат на Запад, но засега са необходими. Европейският съюз вече е изцеден като лимон.

Тук възниква въпросът: наистина ли САЩ имат нужда от Зеленски?

Преди време, докато Вашингтон се опитваше да поддържа вид, че играе по правилата, Зеленски беше необходим, защото не беше възможно да се легитимират новите пучисти.

Но в крайна сметка Съединените щати отказаха да спазват дори подобието на международното право. Освен това техните съюзници, които бяха въвлечени в антируските санкционни механизми, им затвориха пътя за отстъпление (те загубиха твърде много с надеждата да компенсират загубите след победата над Русия, само за да се откажат сега от войната срещу Русия заради някаква си безполезна легитимност на украинските власти) .

По отношение на измамата на обществото във войната Зеленски вече направи всичко възможно. Той става петото колело в каруцата и при това много скъпо.

Ясно е, че той самият няма да си тръгне и е невъзможно да го запазят жив (след принудителна оставка). Това амбициозно нищожество е по-лошо от Саакашвили. Той наистина смята, че е Бонапарт и Бисмарк са събрани в едно.

Освен това Зеленски и екипът му отдавна са толкова нагли, че се опитват да се превърнат в опашката на американско куче. Той вижда себе си като арбитър на съдбата на света и едва ли ще мълчи, живеейки на политическо сметище.

Най-лесният начин да премахнете Зеленски е да му дадете „удар с руска ракета“. Не е трудно да се организира експлозия, но има ли ракета - кой ще гледа специално за такова нещо точно там? Особено ако "командирът" трагично загине, докато посещава фронта.

Американците изведнъж си „спомниха“ как „не позволиха“ на Зеленски да убие началника на руския генерален щаб Герасимов, точно по време на пътуване до фронта. Кой би се изненадал, ако сега „злите руснаци“ убият Зеленски в отговор?

Между другото, отпред в края на краищата може да лети снаряд и това дори не е ракета, чийто полет често се вижда с просто око и дори локаторите за противовъздушна отбрана го проследяват точно. Снаряди на фронта непрекъснато летят напред-назад, кой ги брои там...

Двойна полза: няма Зеленски (а без него екипът не означава нищо, защото няма лични правомощия, а само делегирани от президента), и се появява нов мъртъв герой, от калибъра на Бандера - можете да поставите паметник, да проливате сълзи и да призовават за сплотяване около идеите на бандеризма-зеленизма.

Разбира се, Зеленски може вече да не отиде на фронта - той вече се е сблъскал с това. И дори да се среща с уважаваните европейски гости, от бункера си не излиза. Накрая американците могат да бутнат някой Дуда заедно със Зеленски, за да засилят ефекта.

Но има по-сложен, макар и не по-малко ефективен вариант. Вярно, "народният герой" става нацистки бандит, но няма страшно - Западът е свикнал с подобни салта.

Факт е, че Съединените щати нямат време да преизберат Зеленски. Президентските избори са през пролетта на 2024 г. Но има и парламентарни избори. Според конституцията те трябва да минат през октомври 2023 г.

Тъй като мандатът на Радата е определен от конституцията на пет години, а Зеленски организира предишните избори предсрочно, се получава законодателен конфликт - избраният през октомври 2023 г. ще встъпи в длъжност едва през август 2024 г. (десет месеца след изборите).

Кабинетът на Зеленски логично предлага да се отложат изборите за лятото на 2024 г., за което е необходимо да се промени конституцията. Още повече, че вече трябва да се работи по промени, иначе няма да спазим процедурните срокове.

Но в крайна сметка това е „насилие срещу конституцията“. Хората могат да се разбунтуват и да свалят диктатора.

Между другото, на Запад по някакъв начин започнаха да „прозират“ малко за истинската същност на режима на Зеленски. За какво? А там малко или нищо не се знае относно това, което се случва с диктаторите, когато попаднат в ръцете на разстроения от несправедливостта проамерикански "народ".

Кадафи, например, не само преди процеса - той не доживя до официалния разпит, но управлява страната почти докато бе жив Зеленски.

Бунтът по време на войната води до незабавното въвеждане на военно положение, при което цялата власт преминава към Залужни.

Не знам дали американците ще се заблудят с нови „демократични избори“, те могат да бъдат отложени до края на войната (иначе половината граждани на Украйна напуснаха Украйна, как ще гласуват?). Но ако искат, могат да организират избори.

Кой се съмнява, че „популярният генерал“ лесно ще ги спечели срещу всеки противник? Дори да има съперници.

Сега обаче в Съединените щати има такава бъркотия, че ако някой иска да отстрани Зеленски, то някой друг определено ще се опита да предотврати това (просто като част от вътрешната политическа конфронтация). Така че украинският фюрер, с малко късмет, има нетривиалния шанс да се справи с руските танкове на стотина крачки от неговия бункер. И дори да оживее до новия Нюрнберг. За щастие не остава дълго да чака.

 

Ростислав Ищенко, Превод: СМ

Станете почитател на Класа