Стрелба по колата на Андрей Турчак в Лисичанск

Стрелба по колата на Андрей Турчак в Лисичанск
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    12.11.2022
  • Share:

Секретарят на Генералния съвет на партия "Единна Русия" Андрей Турчак попадна под украински обстрел близо до град Лисичанск в Луганската народна република (ЛНР), когато се връщаше от посещение в болница на първа линия Това съобщи първият заместник-председател на Комисията по въпросите на ОНД и евразийската интеграция в Държавната дума (долната камара на парламента ), Виктор Водолацки.
„Турчак и някои от колегите му посетиха няколко бойни единици, като снабдиха войските с предмети от първа необходимост, а също така посетиха болница. На връщане Турчак и колегите му попаднаха под обстрел. Никой не беше ранен, но колата им беше повредена", каза законодателят.
Междувременно мисията на ЛНР към Съвместния център за контрол и координация съобщи, че украинските въоръжени сили са обстреляли град Лисичанск с реактивна система за залпов огън. „Атака на украинските сили срещу Лисичанск беше регистрирана в 15:50 ч., която включваше реактивна система за залпов огън (седем ракети)", се казва в изявление на мисията в Telegram.

Станете почитател на Класа