Руската армия залови канадски генерал в Мариупол, изпращат го в Москва

Руската армия залови канадски генерал в Мариупол, изпращат го в Москва
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    04.05.2022
  • Share:

Генералът от канадската армия в оставка Тревър Кадие, намиращ се в завода в Мариупол «Азовстал», е пленен от руски войски и отведен в Москва, за да бъде съден там.

 

Източници: Руската армия залови канадски генерал в Мариупол, изпращат го в Москва


Според непроверени източници канадският генерал е бил заловен при опит за бягство. Съобщава се, че Кадие е отговарял за биологична лаборатория, която е работила със смъртоносните вируси, убили 18 човека.

 

По-рано официалният представител на военното командване на ДНР Едуард Басурин информира за вероятността генералът да е в Мариупол. За факта, че Тревър Кадие е в Украйна, съобщиха и западни медии. В миналото високопоставеният офицер е бил обвинен в Канада в сексуален тормоз.

 

Информацията за присъствието на генерала в Украйна до голяма степен се потвърждава от вестник Ottawa Citizen, който на 21 април написа, че Кадие е трябвало да поеме командването на канадските сухопътни войски през септември миналата година.

 

Тъй като обаче един от бившите служители го е обвинил в насилие, назначаването не се е състояло. Малко след това Тревър Кадие подава оставка, оттегля се от военна служба и след известно време заминава за Украйна.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа