Русия: Киевският режим е рупор на Вашингтон

Русия: Киевският режим е рупор на Вашингтон
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.04.2022
  • Share:

Говорителят на Министерството на външните работи на Русия Захарова нарече режима в Киев рупор на Вашингтон

 

Русия: Киевският режим е рупор на Вашингтон

 

Киевският режим се превърна в рупор на Вашингтон, чрез който се разпространяват фалшификати и заплахи срещу европейски държави и политици, съобщи говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

 

„От една страна, това е рупор и като се има предвид, че всички американски и всички медии на НАТО сега изведоха режима в Киев на преден план, те им дадоха всички възможни платформи.

 

От една страна, режимът в Киев се превърна в рупор, чрез който администрацията във Вашингтон разпространява всякакви както дискредитиращи, така и фалшиви материали…, това е начин на заплаха и изнудване.

 

От друга страна, дава усещането за сила на киевския режим», заяви Захарова по радио Sputnik.

 

Тя също така отбеляза, че Украйна е европейска държава, която по-рано е провъзгласила като основна идея на своето съществуване „реформиране на развитието си, пълна трансформация на икономиката, културата и историята си, зачеркване на всичко от миналото и започване от нулата“.

 

„Бе провъзгласен стремежът към високи хуманистични идеали, европейски ценности под формата на свобода, демокрация, права на човека, заради всичко това се започна нещо, което като цяло беше рязане на живо месо, но целта беше поставена високо“, обясни представителят на руското външно министерство.

 

Тя допълни, че днес виждаме какво наистина стои зад думите за високите цели.

 

„Това е зверска жестокост, чудовищната логика на това, което позволява с цената на всичко да се постигне целта, а целта в никакъв случай не е благородна и низка, най-ниската и между другото, тя е определена не от режима в Киев, а от онези които го управляват, които стоят зад това, създавайки… фалшиво чувство за самостоятелност сред киевските политици», уточни Захарова.

 

Според нея тактиката е да се позволи или дори да се настрои екипът на Зеленски срещу европейските политици чрез представителите на режима в Киев, да се изказват „дивашки заплахи“ срещу европейски държави и политици.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа