Зеленски: Киев e заинтересован от прозрачно разследване на събитията в Буча

Зеленски: Киев e заинтересован от прозрачно разследване на събитията в Буча
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.04.2022
  • Share:

Резултатите ще бъдат разяснени на цялата международна общност, подчерта президентът на Украйна

 

Зеленски: Киев e заинтересован от прозрачно разследване на събитията в Буча

 

Президентът на Украйна Владимир Зеленски твърди, че е заинтересован от пълно и прозрачно разследване на събитията в Буча край Киев.

 

„Ние сме заинтересовани от най-пълното, прозрачно разследване, резултатите от което ще бъдат известни и разяснени на цялата международна общност. Предоставихме максимален достъп на журналисти до Буча и други освободени градове на Украйна, стотици журналисти от всички краища на страната. Заинтересовани сме възможно най-много журналисти да посетят мястото, хиляди журналисти“, каза той във видео съобщение, разпространено от офиса му във вторник.

 

На 3 април руското министерство на отбраната отрече обвиненията на киевския режим за убийства на цивилни в Буча. От ведомството заявиха, че въоръжените сили на РФ напълно са напуснали Буча на 30 март, а „доказателствата за престъпленията“ се появиха едва на четвъртия ден, когато служители на Службата за сигурност на Украйна пристигнаха в града.

 

Руското министерство на отбраната също така подчерта, че на 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук във видеообръщението си потвърди, че в града няма руски военни, без да споменава за застреляни по улиците местни жители.

 

Руският външен министър Сергей Лавров нарече ситуацията в Буча фалшива атака.

 

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа