Къмингс: БоДжо е насърчавал атаките срещу младши служители в скандала за партитата

Къмингс: БоДжо е насърчавал атаките срещу младши служители в скандала за партитата
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    04.04.2022
  • Share:

Доминик Къмингс обвини Борис Джонсън, че и насърчавал атаките срещу младши държавни служители заради скандала „партигата", за да защити себе си и съпругата си Кари. Бившият старши помощник на министър-председателя каза, че висшите служители са си „затворили очите" за поведението му. Той се позова на брифинг срещу Хана Йънг, личен секретар на Даунингстрийт № 10 (резиденцията на премиера), Оказа се, че нейното напускане на партито на 18 юни е довело до първите глоби, обявени тази седмица.


В петък служителите на Даунинг стрийт започнаха да получават имейли, в които се казваше, че са глобени с £50 за посещение на партита, дни след като столичната полиция потвърди, че раздава известията.


Общо 20 известия за фиксирани наказания са били издадени на служители, които са нарушили правилата на локдауна. когато по-рано, твърденията за първи път излязоха на бял свят през ноември, Джонсън каза пред парламента, че „всички насоки са били изцяло следвани на № 10".


В последния си блог, с извадка, публикувана в Twitter, Къмингс заяви: „Дълбоко, дълбоко е достойно за презрение, че не само премиерът, но и висшите държавни служители са позволили да бъде атакувана репутацията на такива хора, за да защитят социопатичния нарцисист, заседнал на Даунингстрийт 10".


„Не само е разрешено, а всички в центъра на събитията също знаят, че премиерът насърчава медийните атаки срещу младши служители, за да отклони вниманието на лобито от него и Кари как нарушават закона. Някои много висши служители са си затворили очите."


Съобщава се, че Кари е правила партита в апартамента им на Даунинг стрийт, а Борис е имал изненадващо парти за рожден ден през 2020 г., на което са присъствали до 30 служители, както и интериорният дизайнер на двойката, Лулу Литъл.


Детективите разследват 12 събития през 2020 и 2021 г., на шест от които се твърди, че е бил и Джонсън. Полицията заяви, че е получила повече от 300 снимки и 500 страници документи след запитване в Уайтхол от висшия държавен служител Сю Грей.


В изявление пред парламентарна избирателна комисия и в изявления на неговия говорител след края тази седмица, Джонсън отказа да приеме, че законът е бил нарушен.

Станете почитател на Класа