Мощни удари с ракети "Калибър" по най-важните цели в Киев

Мощни удари с ракети "Калибър" по най-важните цели в Киев
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.03.2022
  • Share:

В града е била обявена въздушна тревога и всички жители на столицата са призовани да се укрият незабавно

След 1:40 ч. през нощта на 3 март поредица от мощни експлозии са разтърсили украинската столица. Те са били чути в различни райони на Киев.

 


Очевидци разказват в мрежата, че експлозиите са били в районите Голосеево и Печерск. Експлозии е имало и около метростанция "Дружба народов". 

В града е била обявена въздушна тревога и всички жители на столицата са призовани да се укрият незабавно, съобщава информационна агенция "УНИАН".По-късно сирените прозвучават в цялата Киевска област, както и в други области - Кировоградска, Ивано-Франковска, Волинска, Житомирска, Хмелницка, Каменецко-Подилска.

Според украински източници, ударите по столицата са нанесени с крилати ракети "Калибр". 

По предварителни данни първоначално е имало четири експлозии. Около час по-късно обаче отново се чуват експлозии. По-рано, малко преди полунощ, мощна експлозия е отекнала близо до централната гара в Киев като ракетният снаряд е попаднал в района на ЖП гара "Южна" в столицата. 

По информация на украински медии, целта на руската ракета е била Министерството на отбраната, но е свалена от системата за противовъздушна отбрана. Останките й са паднали в близост до гарата и хотел "Ибис".

Според информация в социалните мрежи, ракетата е разрушила топлопровод и Киев може да остане "на студено".

В интернет са публикувани видеозаписи на нощните експлозии в столицата.

 

 

 

Станете почитател на Класа