„Хората се стрелят един друг“: Жител на Киев сподели за опасната ситуация в столицата

„Хората се стрелят един друг“: Жител на Киев сподели за опасната ситуация в столицата
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.03.2022
  • Share:

Млад жител на Киев във видеообръщението си предупреждава сънародниците си за опасността, причинена от неконтролираното и масово разпространение на оръжие сред цивилното население от властите. Той говори за изключително напрегнатата ситуация, която се развива в столицата на Украйна, и дава няколко съвета как да се сведат до минимум проблемите и хората да се предпазят.

 

„Хората се стрелят един друг“: Жител на Киев сподели за опасната ситуация в столицата (и видео)

 

 

«До момента стотици хора получиха оръжие. Пътят, по който ще шофирате, вече е малко опасен. Защото хората са нервни. Вижте нашия Instagram. Погледнете нашия «Комфорт Таун» (нов жилищен район в Киев, бел. ред.) и поговорете в чата.

 

Половината от случаите, когато чувате за ДРГ, може и да не ви харесва, но това е нормална част от конфликт, при който часта от хората се стрелят друг. Така че бъдете внимателни и не рискувайте. Движете се само през деня, не шофирайте бързо. Защото на всеки кръстопът има хора, които искат да те проверят и потенциално да те възприемат като ДРГ», обяснява той.

 

Припомняме, че на 24 февруари започна специалната операция на въоръжените сили на РФ по денацификация и демилитаризация на Украйна. След това украинските власти започнаха да раздават оръжие на всички. Десетки хиляди автомати Калашников и невъобразимо количество патрони за тях се озоваваха в ръцете на най-различни хора.

 

След това едни започнаха да се разплащат с нарушителите, според тях, други се занимаваха с грабеж, а трети непрекъснато търсят и уж отриват сред сънародниците си руски «диверсанти». В резултат на това пострадаха много хора, някои загубиха живота си.

 

Вакханалията продължава, а властите са на път да изпразнят оръжейните си арсенали. Вероятно властите целенасочено се стремят да доведат ситуацията до нивото на анархия в собствената си страна.

 


Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа