Южният фронт на ВС на Украйна е разбит

Южният фронт на ВС на Украйна е разбит
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    03.03.2022
  • Share:

Руските войски продължават настъплението си в Херсонска и Николаевска области в Южна Украйна. Не срещайки почти никаква съпротива и преминавайки Николаев, въоръжените сили на РФ напредват дълбоко в района, на практика достигайки до северните граници на региона.

 

Южният фронт на ВС на Украйна е разбит, руската армия бързо се придвижва към Южноукраинската атомна АЕЦ

 

 

В комбинация с големите успехи в районите на Херсон и Запорожието, може да се твърди с увереност, че южният фронт на въоръжените сили на Украйна действително падна.

 

Южният фронт на ВС на Украйна е разбит, руската армия бързо се придвижва към Южноукраинската атомна АЕЦ

 

 

Големи райони се преминават бързо и без бой, оставят се контролно-пропускателни пунктове за поддържане на реда и фиксиране на вероятни колони с противникова бронирана техника. Очевидно е, че руските сили се придвижват към южноукраинската атомна електроцентрала, която възнамеряват да вземат под свой контрол.

 

Преминавайки по границата на регионите Одеса и Виница, въоръжените сили на РФ всъщност отрязват първата от останалата част на Украйна, а оттам и от достъпа до морето. По този начин руските части се озовават на границата на Приднестровието, което от своя страна отстранява от дневния ред въпроса за евентуалното насилствено решаване на конфликта между Кишинев и Тираспол.

 

Предстои битката за Одеса – града и региона като цяло, където живеят голям брой рускоезични граждани. Възможно е да бъде извършена десантна операция, тъй като преди повече от седмица медиите съобщиха, че големите десантни кораби на ВМС на Русия са се стоварили в Крим и са излезли в морето.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа