Тръмп: „Байдън изпраща войски на грешната граница“

Тръмп: „Байдън изпраща войски на грешната граница“
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    31.01.2022
  • Share:

Говорейки на митинга "Спасете Америка" в Конроу, Тексас в събота, бившият президент Доналд Тръмп разкритикува администрацията на Байдън, че е "обсебена от това как да защити границата на Украйна", като същевременно я обвини, че си затваря очите за кризата в САЩ на граница с Мексико.


„Всички във Вашингтон са обсебени от това как да защитят границата на Украйна, но най-важната граница в света в момента за нас не е границата на Украйна, това е границата на Америка", каза Тръмп на своите поддръжници.


Позовавайки се на рекордно голямия брой нелегални мигранти, достигащи границата между САЩ и Мексико, бившият президент оприличи нахлуването на хора с „инвазия, заплашваща сигурността на САЩ". Той продължи да твърди, че „Джо Байдън вече е предал границата на САЩ и сега цялата планета нахлува през нея, сякаш Америка е победена на бойното поле".


„Преди нашите лидери да говорят за нашествия в други страни, те трябва да спрат нахлуването в тази страна", добави Тръмп, като предложи САЩ да увеличат войските си на южната си граница, вместо да разполагат американски войници по-близо до прага на Русия.


Тръмп говори на митинга само ден, след като Байдън каза пред медиите, че американските войски ще бъдат изпратени в Източна Европа „в близко време". По-рано тази седмица Пентагонът постави около 8500 войници в „повишена бойна готовност" с оглед изпращането им в региона.

Станете почитател на Класа