Тръмп иска американска армия на границата с Мексико, а не в Украйна

Тръмп иска американска армия на границата с Мексико, а не в Украйна
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    31.01.2022
  • Share:

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп обвини наследника си Джо Байдън, че е „обсебен от това как да защити границата на Украйна“, като същевременно обвини правителството, че си затваря очите за кризата на собствената граница на Америка с Мексико.

 

„Всички във Вашингтон са обсебени от това как да защитят границата на Украйна, но най-важната граница в света в момента за нас не е границата на Украйна, това е границата на Америка“, каза Тръмп на своите поддръжници на митинга „Спасете Америка“ в Конроу, Тексас. в събота.

 

Позовавайки се на рекордно голям брой нелегални мигранти, достигащи границата между САЩ и Мексико, бившият президент оприличи притока на хора с „инвазия“, заплашваща сигурността на САЩ. Той продължи да твърди, че Байдън вече е „предал“ границата на САЩ и „сега цялата планета нахлува през нея, сякаш Америка е победена на бойното поле“.

 

 

„Преди нашите лидери да говорят за нашествия в други страни, те трябва да спрат нахлуването в тази страна“, добави Тръмп, като предложи САЩ да увеличат войските си на южната си граница, вместо да разполагат американски войници по-близо до прага на Русия.

 

"Преди Джо Байдън да изпрати войски за защита на граница в Европа, той трябва да изпрати войски за защита на нашата граница точно тук, в Тексас", категоричен бе 45-ият президент на САЩ.

 

Тръмп говори на митинга само ден след като Байдън каза пред медиите, че американските войски ще бъдат изпратени в Източна Европа „в близко време“. По-рано тази седмица Пентагонът постави около 8500 войници в „повишена бойна готовност“ с оглед изпращането им в региона.

 

Докато Пентагонът отхвърли възможността за военно участие на САЩ в „бойни операции“ в Украйна, висши американски генерали нарисуваха мрачна картина на последствията от потенциален пълен конфликт между Киев и Москва, предупреждавайки за „ужасяващи“ последици и „значителни жертви”, въпреки че Русия последователно отрича, че планира да нахлуе в съседа си.

 

Украинският президент Владимир Зеленски също се опита да отхвърли съобщенията за „неизбежна“ инвазия в Украйна от Русия, като умолява западните медии и политици да спрат да предизвикват ненужна паника.

 

 

Превод: СМ, Поглед.инфо

Станете почитател на Класа