France 24: Русия и САЩ с диаметрално противоположни възгледи

France 24: Русия и САЩ с диаметрално противоположни възгледи
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    11.01.2022
  • Share:

Тази седмица представителите на Москва и Вашингтон ще проведат поредица от дипломатически срещи относно украинската криза. Предварителните преговори между руския заместник-министър на външните работи и заместник-държавния секретар на САЩ показаха, че страните продължават да се придържат към диаметрално противоположни мнения и няма да изоставят твърдите си позиции, пише France 24.

 

France 24: Русия и САЩ с диаметрално противоположни възгледи

 

 

Въпреки предстоящите преговори и двете страни заеха твърда позиция. Докато САЩ и Русия се готвят да обсъждат Украйна, става очевидно, че те имат диаметрално противоположни възгледи.

 

АНТОНИ БЛИНКЕН, държавен секретар на САЩ:

 

Не мисля, че ще има пробив следващата седмица. Ние ще се вслушаме в техните опасения, те ще изслушат нашите и ще видим дали има основа за напредък.

Но е много трудно да си представим, че ще бъде възможно да се постигне реален напредък, предвид продължаващото влошаване на ситуацията. Русия опря пистолет в главата на Украйна, разполагайки 100 000 войници по границите си. Възможно е тази бройка да се удвои за много кратко време, отбелязва изданието.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа