Биткойн скоро ще достигне своя "дотком момент"

Биткойн скоро ще достигне своя "дотком момент"
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    09.01.2022
  • Share:

В коментарите си за Yahoo Finance, Гарет Солоуей, президент и финансов директор на американската инвестиционна фирма InTheMoneyStocks.com, беше скептичен относно способността на биткойн да достигне 100 000 долара за единица в обозримо бъдеще.


"В дългосрочен план обичам криптовалутите, обичам биткойн. Но графиките - а аз съм техничар - просто не го показват", оплаква се той.


Въз основа на наблюденията на колебанията в стойността на биткойн, който в момента се търгува под $42 000, Soloway твърди, че водещата цифрова валута може да претърпи значителни загуби.


„За мен биткойнът носи със себе си модела „глава и рамене". Вярвате или не, в началото на 2022 или 2023 г. бихме могли да видим биткойн да падне под 20 000 долара", коментира американският инвеститор. В техническия анализ моделът „глава и рамена" се използва за описване на графика, която предсказва промяна в тенденцията от възходяща към спадаща.


„Биткойн и криптовалутите ще видят своя дотком момент през следващите година или две", прогнозира Солоуей, имайки предвид балона на дотком, който набра сила през 1997 г. и се спука в началото на този век, когато стотици свързани с интернет компании привлечени от нова форма на икономика на знанието и бизнес, фалираха в своя пик.


Той обаче припомни, че тази прогноза не означава, че биткойн е обречен на провал. „След 5 години биткойнът лесно може да достигне 100 000 долара", каза той.

Станете почитател на Класа