Бил Гейтс: Недоверието в правителствата ще е главният проблем на 2022 г.

Бил Гейтс: Недоверието в правителствата ще е главният проблем на 2022 г.
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    28.12.2021
  • Share:

„Ако хората не вярват, те няма да подкрепят големи инициативи. И когато възникне голяма криза, е малко вероятно те да следват инструкциите на властите за преодоляване на бурята“, пише американският милиардер

 

 

Американският милиардер Бил Гейтс разкри какво според него ни очаква през 2022 г. Той заяви, че като цяло е оптимист за предстоящата година, но изразява и загриженост по някои въпроси.

В скорошна публикация в блога, озаглавена „Причините за оптимизъм след тежка година“, Гейтс прави няколко оптимистични прогнози – от възможния край на пандемията до развитието на метавселената, предаде БНТ, цитирайки БГНЕС.

Той обаче посочва, че един проблем може да застраши процеса и това е, че хората нямат доверие в правителствата си.

„Това е един от въпросите, които ме тревожат най-много с наближаването на 2022 г.“, пише той.

Гейтс посочва, че политиците трябва да бъдат важен фактор при решаването на проблеми като изменението на климата и предотвратяването на следваща пандемия.

„Малко обаче може да се направи, ако хората отхвърлят всичко, което те казват още в началото“, пише американският милиардер. „Ако хората не вярват, те няма да подкрепят големи инициативи. И когато възникне голяма криза, е малко вероятно те да следват инструкциите на властите за преодоляване на бурята“.

Според него този скептицизъм се проявява особено ясно в пандемията от коронавирус. Според Гейтс дезинформацията за коронавируса се е разпространила в Съединените щати и света, застрашавайки програмата за ваксинация и забавяйки края на пандемията.

Гейтс също така посочва в блога, че политически мотивирани заглавия в медиите, както и в социалните медии, са увеличили различията и той смята, че правителствата може да се наложи да „регулират“ онлайн платформите, за да се справят ефективно с дезинформацията.

 

 

 

Станете почитател на Класа