Кога Путин и Байдън ще се срещнат отново

Кога Путин и Байдън ще се срещнат отново
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    17.12.2021
  • Share:

Руският президент Владимир Путин може да проведе нов кръг от преговори с американския си колега Джо Байдън преди края на годината, съобщи Кремъл.


„Има такава възможност", каза говорителят Дмитрий Песков пред журналисти, запитан от агенция Интерфакс дали може да се случи друга среща между Путин и Байдън преди края на 2021 г. Той заяви "много вероятно може да се проведат разговори в близко бъдеще ". Песков обаче добави, че не са правени „конкретни уговорки".


По-рано в сряда Байдън каза, че нови лични разговори с Путин в близко бъдеще не са изключени. Отговаряйки на въпрос на руската агенция ТАСС, президентът на САЩ добави, че „планира да разговаря с руския лидер дълго време следващия път, когато има възможност".


Двамата лидери проведоха дискусия чрез видеовръзка на 7 декември, като разговорът продължи около два часа. След това от Кремъл казаха, че двамата президенти все още имат недовършена работа.


Путин и Байдън обсъдиха конфликта в Украйна, разширяването на НАТО и санкциите „око за око". Кремъл заяви, че руският президент е поискал правни гаранции, че НАТО няма да се разширява по-нататък на изток или да разгръща нападателни оръжия в страни като Украйна.

Станете почитател на Класа