Как ще изглежда Apple Car според патентите на компанията

Как ще изглежда  Apple Car според патентите на компанията
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    14.11.2021
  • Share:

Засега Apple Car е само концепция, ограничена до сферата на слухове и спекулации: няма информация за възможните дати на неговото пускане или как ще изглежда, точно както няма потвърждение от компанията, че те разработват своя собствена електрическа кола.


При липса на информация някои се опитват сами да запълнят пропуските, използвайки малкото налични данни. Един от най-новите опити за пресъздаване на възможния външен вид на бъдещата кола на Apple е от екипа на Vanarama, който създаде интерактивен модел 3D, направен "според истински патенти на компанията".


Дизайнът напомня на Cybertruck на Tesla заради стръмните си ъгли и едно от първите неща, които се открояват, е липсата на колони в стъкленото покритие, което свързва прозорци, предно стъкло и люк. Шасито не се простира до вратите и не разделя стъклените панели.


Във варианта на модела Vanarama, Apple Car разполага с адаптивни врати, сензорен екран, който обхваща цялото табло, волан със Siri, прибиращи се дръжки, които наподобяват страничните бутони на iPhone и решетка в мрежест стил Mac Pro.


Не всички оцениха импровизирания дизайн. „Боже, да се надяваме, че Apple Car не ще изглежда така", пише британският портал Tom's Guide, който също забеляза наличието на скоростна кутия във версията Vanarama, нещо, което електрическите автомобили не носят.


Медийни източници като Reuters потвърдиха, че компанията напредва в разработването на автономно превозно средство с авангардна батерия, което може да бъде пуснато на пазара до 2024 г., въпреки че Apple мълчи за това и не коментира съществуващи патенти.


Като улика, че компанията наистина може да се посвети на разработването на автономно превозно средство собствено производство, могат да послужат изявленията на Тим Кук, който декларира в подкаст през април, че „автономията сама по себе си е ключова технология". "Автономната кола е робот и има много неща, които могат да се направят с автономност. И ще видим какво ще прави Apple", каза Кук тогава.

Станете почитател на Класа