ЕК може да предложи сертификати за антитела, ако има подкрепа от учените

ЕК може да предложи сертификати за антитела, ако има подкрепа от учените
  • Written by:  classa.bg***
  • Date:  
    05.11.2021
  • Share:

Комисията е предложила сертификати за преболедуване да се издават само на хората, чието заразяване е било установено с тест по метода PCR, заради препоръката на учените

 

 

Европейската комисия изрази днес готовност да препоръча сертификат за COVID-19 да бъде издаван и на хора, които имат антитела срещу вируса на новото заболяване, стига да има подобна препоръка от учените.

 

Информацията е публикувана в Единния информационен портал за COVID.

 

Европейският цифров COVID сертификат, както е официалното му наименование, е предвиден само за облекчения при пътуване. Останалите цели, за които сертификатите се използват, се определят от държавите в ЕС, е заявил говорител на ЕК, цитиран от БТА.

 

http://epicenter.bg/images/news/92021/thumbs/main_1631884670.jpg

 

По неговите думи Комисията е предложила сертификати за преболедуване да се издават само на хората, чието заразяване е било установено с тест по метода PCR, заради препоръката на учените.

 

Възможността да се издава сертификат при откриване на антитела бе обсъдена, но засега не е достатъчно подкрепена от науката.

 

Продължаваме да следим този въпрос, заяви говорителят и допълни - може да предложим промени, ако има нови научни насоки.

 

Засега няма достатъчно яснота, за да се направи такава препоръка.

 

 

Станете почитател на Класа