Джони Деп призова за бунт срещу културата на отмяната

Джони Деп призова за бунт срещу културата на отмяната
  • Written by:  Ш.Меламед
  • Date:  
    24.09.2021
  • Share:

Холивудската звезда Джони Деп се противопостави на „културата на отмяната", предупреждавайки, че явлението е стигнало толкова далеч, че всеки може да види живота си унищожен, ако някой поиска да обърне тълпата срещу него.


„Сега това е толкова излязло от контрол, че мога да ви уверя - никой не е в безопасност - нито един от вас, нито някой извън тази врата. Никой не е в безопасност, стига някой да е готов да каже само едно изречение", каза Деп пред репортери на испанския филмов фестивал в Сан Себастиан, където получи награда за цялостен принос към киното.


Звездата от „Карибски пирати" добави, че последиците от атака от културата на отмяна могат да бъдат огромни. „Нужно е едно изречение и след това нямате повече земя, килимът е издърпан", каза Деп. „Това не се случи само на мен. Случвало се е на много хора. За съжаление в определен момент те започват да мислят, че това е нормално. "


Собственият двубой на Деп с културата на отмяна включва принуждаването му да се оттегли от франчайза на Warner Bros. „Fantastic Beasts" през 2020 г., след като загуби дело за клевета срещу издателя на британския вестник Sun, който го нарече „биещ съпругата" през април 2018 г. в статия. Той заведе дело за клевета за 50 милиона долара срещу бившата си съпруга Амбър Хърд, като заяви, че твърденията й срещу него са измама.


Очевидно визирайки неуспешното си дело за клевета, Деп каза: „Вярвам, че ако сте въоръжени с истината, това е всичко, от което се нуждаете."


Въпреки че според съобщенията той беше най-високоплатеният актьор в света през далечната 2012 г., с приходи от 75 милиона долара, 58-годишният актьор заяви миналия месец, че вярва, че е бойкотиран от Холивуд. Последният му филм, „Минамата", все още не е пуснат в САЩ, като вероятно това е поредният резултат от обвиненията срещу него.


Деп заяви в сряда, че хората трябва да настъпват срещу културата на отмяна. "Когато има несправедливост - независимо дали е срещу вас или някой, когото обичате, или някой, в когото вярвате - изправете се, защото те се нуждаят от вас."
Що се отнася до неговото отпадане като любимец на Холивуд, той каза, че „това може да се разглежда като събитие в историята, дължащо се на тази култура на отмяната, този моментален прилив към присъда въз основа на нещо, което по същество представлява замърсен въздух".


Деп също критикува сегашното състояние на Холивуд, заявявайки, че „със сигурност не е това, което беше. Мисля, че Холивуд гротескно е подценил публиката. Въпреки призива си за съпротивла на мафиотите на отмяната, Деп призна, притеснението си, че с присъствието на филмовия фестивал в Сан Себастиан „може да обиди хората". Той похвали служителите на Сан Себастиан за „непрекъснатата подкрепа и за това, че не купуват някаква представа за мен, която не съществува. Не съм направил нищо. Просто правя филми" завърши Деп.

Станете почитател на Класа